Web Analytics

Deputatul Pavelescu, critic la adresa prezenţei Poliţiei, SRI, Jandarmeriei şi STS la alegerile de la Aninoasa şi Rociu / „Niciodată n-am să cred că, într-o democraţie, trebuie să intimidăm oamenii”

de | 30.06.2021 14:16 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul Nicoale Pavelescu a criticat concentrarea de forțe de ordine prezentă dumincă, 27 iunie, la alegerile locale de la Aninoasa și Rociu. Amintim că în aceste două comune alegerile locale parțiale au fost câștigate de candidații PSD.

„Nu ne-am «bătut» în campania asta electorală cu partidele politice, că nu le-am văzut în campanie, în schimb «ne-am bătut» cu autoritățile statului, începând de la Jandarmerie, Poliție, SRI, STS și alte structuri. Oare autoritățile statului să fie așa de importante în cele două comune, încât au dezvoltat atâtea forțe în zonele respective? Am fost în campanie în Rociu, îi mai cunosc, i-am văzut în civil și i-am întrebat: Ați venit să faceți concediul la Rociu?». Este un lucru urât, care nu e corespunzător într-o democrație. Într-o democrație, respectul trebuie să fie pus la locul lui”, a spus deputatul Nicolae Pavelescu luni, 28 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.
Reprezentanții PSD Argeș au fost la doi agenți economici în campania de săptămâna trecută, iar, ulterior, reprezentanții instituțiilor statului s-au deplasat acolo în control.

Întrebat ce impact au avut în comunități aceste acțiuni, deputatul a spus: „În primul rând, eu nu cred în coincidențe. Că ne-am dus, că nu ne-am dus, procurorii tot se duceau acolo. Existau niște anonime de mai multă vreme, care, culmea e că au fost puse în aplicare tocmai în cele două săptămâni de campanie. (…) Cele două societăți sunt în satul Slănic (din comuna Aninoasa, Argeș, n. red.) și oamenii au ieșit la vot peste 65% în Slănic… Cred că impactul a fost bun. Dar niciodată n-am să cred că, într-o democrație, trebuie să intimidăm oamenii. Nu, trebuie să alegem acei candidați care să fie plăcuți de oameni”.
M.S.

Citește și Nicolae Pavelescu: “O preocupare permanentă a mea va fi modificarea legislației muncii”

Citește și Candidații PSD au câștigat alegerile locale parțiale de la Aninoasa și Rociu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii