Web Analytics

Deputatul Nicolae Pavelescu: „Combaterea creşterii preţurilor la alimente, o prioritate a PSD!”

de | 22.06.2023 12:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Nicolae Pavelescu, deputat și vicepreședinte PSD Argeș, a transmis un comunicat de presă despre combaterea creșterii prețurilor la opt alimente de bază, legume și fructe proaspete.
„Guvernul Ciolacu își respectă angajamentul privind combaterea creșterii prețurilor la alimente. Actul normativ este pregătit și urmează să fie discutat alături de comercianți. Măsura vizează 8 alimente de bază, care trebuie să se regăsească în coșul de cumpărături al oricărui român: pâine, lapte și brânzeturi, carne, ouă, ulei, făină și mălai, cartofi și legume proaspete, fructe proaspete.
Sunt vizate strict produsele indispensabile pentru o alimentație sănătoasă care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor din cauza prețurilor crescute speculativ. De aceea, Guvernul intervine strict în privința acestor produse.

Măsurile sunt temporare și vor acționa doar până la scoaterea speculanților din piață: se limitează adaosul comercial până la comerciantul final; se suspendă temporar taxele impuse producătorilor de marii retaileri.
În plus, comercianții vor trebui să afișeze la raft și prețul de la producător, pe lângă prețul de vânzare, astfel încât oamenii să poată identifica ușor magazinele care practică cele mai mici adaosuri.
Măsurile se aplică și produselor din import. Limitarea adaosului comercial se aplică și pe lanțul comercial de la importator-distribuitor-retailer”.

M.S.

Citește și Nicolae Pavelescu: „Jaloanele PNRR ce revin Ministerului Sănătății vor fi atinse”

Citește și La iniţiativa grupului PSD Argeş din Camera Deputaţilor, se reducevârsta standard de pensionare pentru argeşenii din zona Piteşti!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole