Web Analytics

Nicolae Pavelescu: „Jaloanele PNRR ce revin Ministerului Sănătății vor fi atinse”

de | 4.10.2022 13:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

„Ministrul PSD al Sănătății, la fel ca și ceilalți miniștri PSD, vor reuși ca și până acum să respecte calendarul țintelor și jaloanelor PNRR ce le revin.”, transmite Nicolae Pavelesvcu.

Ministerul Sănătății a lansat deja procedura efectivă de depunere a cererilor de finanțare (se deschide secțiunea corespunzătoare pentru depunerea proiectelor pe www.proiecte.pnrr.gov.ro).

Citește și: 4 Octombrie 1881: S-a născut Gogu Constantinescu, inginer constructor român, întemeietorul unei noi științe, “sonicitatea”

„E vorba de două componente extrem de importante ale sistemului de sănătate din România:

1) Echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale – Sunt peste 150 de milioane de euro alocate de care vor beneficia minim 25 de unități/structuri sanitare – valoare maximă nerambursabilă alocată pe un proiect este de 6 milioane de euro.

2) Dezvoltarea infrastructurii prespitalicești – ambulatorii – Sunt peste 80 de milioane de euro alocate, valoarea maximă nerambursabilă/proiect este 2,67 milioane de euro. Finanțarea are în vedere extinderea, inclusiv prin construcții noi, reabilitarea/modernizare sau transformarea actualelor unități si/sau dotarea cu echipamente.”, mai transmite deputatul PSD Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *