Web Analytics

Deputatul Mihai Deaconu: „Familiile din România nu au condiţiile necesare creşterii copiilor”

de | 2.03.2016 21:56 | Politica si Administratie

Familia este celula de bază a societăţii, cu roluri diverse în dezvoltarea individuală, precum formarea capacităţii de adaptare şi motivare în convieţuirea socială, protejarea şi educarea copiilor, transmiterea valorilor religioase, politice, economice. Aceasta este tema declarației politice a deputatului Mihai Deaconu.
„Într-o societate prea preocupată de asigurarea traiului zilnic, de obţinerea de bunuri materiale cu orice preţ, ne întrebăm dacă familia întemeiată prin căsătorie urmată de creşterea acesteia prin naşterea de copii mai îndeplineşte funcţiile de bază, a spus deputatul. Putem observa cu uşurinţă faptul că vârsta celor care îşi întemeiază o familie în mod legal a crescut de-a lungul ultimilor ani, ducând astfel şi la o creştere a diferenţei de vârste de aproximativ 30 de ani între copii şi părinţi. Corelat cu numărul mic de copii pe care o familie îi are, 1 sau 2 de regulă, ajungem să ne îngrijorăm cu privire la procesul de îmbătrânire a populaţiei României şi la sporul natural negativ. Sesizăm cu îngrijorare studii care relevă faptul că familiile nu au condiţiile necesare creşterii copiilor, pornind de la o problemă medicală – infertilitatea şi costurile financiare ale acesteia până la condiţiile de trai şi educarea copiilor.
Astfel, 1 din 4 cupluri nu pot face copii pe cale naturală, unul dintre motive fiind vârsta înaintată la care o femeie se decide să devină mamă, deoarece în perioada de tinereţe a fost preocupată de terminarea studiilor academice, de cariera profesională, de achiziţionarea unei locuinţe, a unei maşini şi îndeplinirea altor standarde de trai. Grave sunt situaţiile unde părinţii acestora îi educă folosind bătaia, Organizaţia Salvaţi Copiii descoperind în urma unui studiu naţional că în 6 din 10 familii bătaia este metoda folosită. Acest comportament violent al unor părinţi are la bază frustrările adulţilor cauzate de nivelul scăzut de trai şi de posibilităţile reduse de muncă, de nivelul scăzut de educaţie, de istoricul copilăriei lor.
Nivelul condiţiilor de trai are un efect psihologic direct asupra dezvoltării caracterului persoanelor care locuiesc înghesuite în spaţii mici, aceştia devenind frustraţi, irascibili, mai puţin sociabili şi toleranţi, se consideră neajutoraţi şi se resemnează, motiv pentru care nici nu îşi mai pot depăşi condiţia”.
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii