Web Analytics

Deputatul Daniel Constantin, printre inițiatorii Legii arendei

de | 28.06.2022 15:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Daniel Constantin, deputat PNL Argeș, se află pe lista inițiatorilor Legii arendei. Noua lege prevede ca durata arendării să fie de minimum 10 ani, cu reziliere unilaterală pentru neplată.

Inițiatorii au mai avut în vedere și cazurile speciale de încetare sau menținere a contractelor de arendă. Astfel, contractul de arendare încetează prin incapacitatea sau falimentul arendașului, iar în cazul vânzării terenului, cumpărătorul este obligat să mențină contractul de arendare până la expirarea termenului de valabilitate.

Citește și: Deputatul PNL Daniel Constantin – printre inițiatorii proiectului OUG care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului

„Se urmărește dezvoltarea în domeniul agriculturii, iar dezvoltarea este condiționată de accesarea de fonduri europene, de contractarea creditelor bancare. În România există o nouă categorie de investitori, neimplicați în mod tradițional în sectorul agricol, alcătuită din traderi individuali și fonduri de investiții. (…) Subarendarea totală sau parțială este interzisă sub sancțiunea nulității absolute, cu excepția schimbului de utilizare a terenului între arendași”, precizează Daniel Constantin.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *