Web Analytics
scris luni, 01.07.2024

Deputatul Adrian Miuțescu: „E-TVA va duce în faliment multe companii”

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, consideră că România are o problemă cu lichiditățile și că trăiește “pe datorie”. Acesta a criticat Guvernul PSD-PNL, care dorește să forțeze introducerea sistemului e-TVA, pentru a majora veniturile la bugetul statului.

Deputatul Adrian Miuțescu: „E-TVA va duce în faliment multe companii”

Citește și: Deputatul Adrian Miuțescu: „În momentul ăsta, PNL nu ar intra în turul al doilea cu candidatul Nicolae Ciucă”

Din toamnă există promisiunea majorării pensiilor, de la 1 iulie a crescut salariul minim, iar toate astea înseamnă o reconfigurare a situației de plăți. Iar Guvernul s-a gândit, prin OUG 70/21 iunie 2024, să introducă e-TVA, care înseamnă plata TVA-ului la emiterea facturii.

Au încercat să dea vina pe ministrul Finanțelor, dar ordonanța a fost aprobată de Guvernul României, în ședința prezidată de prim-ministrul Ciolacu.

Iar asta ar însemna un dezastru pentru mediul economic din România, care ar putea duce în faliment multe companii. Inițial trebuia aplicată de la 1 august, iar măsura ar fi dus la închiderea a mii de companii, care nu ar fi putut face față.

La doar o săptămână de la această ordonanță, Guvernul a emis vineri, 28 iunie, alta (OUG 87/2024). Prin această nouă ordonanță se amână, practic, implementarea e-TVA pentru 1 ianurie 2025. Mediul de afaceri este bulversat, neexistând niciun fel de predictibilitate. OUG 70/2024 a fost criticată atât de experţii contabili, cât și de antreprenori și nu putem fi de acord cu asemenea metode de a acoperi golurile din bugetul de stat” – a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită