Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Deputatul Adrian Miuțescu: „Dacă Coaliția vrea comasare, Alianța Dreapta Unită vrea referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a vorbit la un post local de televiziune despre comasarea alegerilor, propusă de coaliția PSD-PNL, dar și despre faptul că aceleași partide au fost împotriva unei asemenea măsuri în 2012, pe vremea USL.

Deputatul Adrian Miuțescu: „Dacă Coaliția vrea comasare, Alianța Dreapta Unită vrea referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”

Citește și: Deputatul Adrian Miuţescu: „PSD şi PNL au pus democraţia în cui”

Comasarea alegerilor, propusă de PSD și PNL, este, după părerea noastră, neconstituțională. Dacă va fi ordonanță, o va putea ataca la CCR Avocatul Poporului. Dacă va fi proiect de lege, va trebui discutată în Parlament. Evident, vom vota împotrivă și apoi vom ataca legea la CCR.

Comasarea alegerilor din 2012 a fost contestată de USL la CCR, iar printre semnatari am văzut foarte mulți parlamentari, printre care și pe doamna Alina Gorghiu. Sunt curios dacă acum, în calitate de ministru al Justiției, va semna pentru ordonanță sau proiectul de lege privind comasarea, după ce în 2012 a fost împotrivă.

Sper ca cetățenii să înțeleagă aceste manevre ale coaliției. Corneliu Coposu spunea: “Ferească Dumnezeu să avem FSN și la stânga și la dreapta eșicherului politic! Dar, dacă analizăm situația, așa este la ora actuală”- susține deputatul Adrian Miuțescu.

De asemenea, deputatul Forța Dreptei a amintit despre un demers al Alianței Dreapta Unită – organizarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Dacă PSD și PNL vor comasare, Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) a venit cu un alt demers pentru ziua alegerilor: i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să declanșeze un referendum de eliminare a pensiilor speciale. Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Ionuț Simionca au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului și i-au lăsat președintelui și cutii cu peste 135.000 de semnături strânse, deja, pentru eliminarea pensiilor speciale prin intermediul petiției on-line. Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse în PNRR, dar PSD și PNL preferă să piardă banii pentru modernizarea României doar ca să-și apere privilegiații” – a declarat Adrian Miuțescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *