Web Analytics

Delfinii din Marea Neagră – răniți și uciși de sonare militare! Cercetătorii trag un semnal de alarmă

de | 7.06.2022 13:11 | Actualitate

Delfinii din Marea Neagră sunt uciși și răniți de sonare militare, spun cercetătorii. Delfinii răniți și morți au ajuns pe coasta Mării Negre. Ei au fost răniți sau uciși de sonare militare puternice, potrivit cercetătorului șef de la Parcul Natural Tuzlivski lymany din regiunea Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

Citește și: STUDIU – 28% dintre români preferă să pună bani deoparte pentru zile negre

Ivan Rusev a declarat că cel puțin șase delfini au fost găsiți pe țărm în limitele parcului. „De la începutul războiului din Marea Neagră, în apropiere de Odesa, au fost găsiți sute de delfini morți”, a spus el, potrivit CNN.

Atanas Rusev, șeful campaniei bulgare „Salvați delfinii”, a anunțat că au existat mai multe cazuri în care delfinii au eșuat în delta râului Ropotamo, care se varsă în Marea Neagră.

Citește și: A fost scos la vânzare Palatul Știrbey! Care este prețul de pornire al licitației

„Mai mulți delfini erau incapabili să navigheze și erau foarte slăbiți. Unii dintre delfini aveau arsuri provocate de explozii de bombe sau de mine. Imaginați-vă un delfin cu o arsură îndelungată… potrivit experților care i-au examinat, delfinii nu au putut mânca timp de cel puțin 10 zile. Cei care nu au fost arși, au fost grav răniți”, a declarat el, adăugând că delfinii răniți și morți au ajuns pe coastele Bulgariei, României, Turciei și Ucrainei. Mai multe studii efectuate în trecut au confirmat că sonarele militare sunt dăunătoare pentru viața marină și multe forțe armate au adoptat măsuri de atenuare pentru a proteja animalele sălbatice.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole