Web Analytics

Decizie definitivă în dosarul „Cheresteaua 1”. Pedepse mai mari pentru Brânză și ai lui

de | 3.01.2023 19:10 | Actualitate, Home

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 3 ianuarie, decizia definitivă în dosarul „Cheresteaua 1”, în care mai mulți inculpați au fost trimiși în judecată încă din aprilie 2016. Însă, unii dintre inculpați au primit, la apel, pedepse mai mari decât cele date la Tribunalul Argeș.

La Curtea de Apel Pitești, omului de afaceri Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul societății Andris SRL, i-au fost șterse condamnările, dispuse în primă instanță, pentru infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier national şi infracțiunea de spălare a banilor pentru că a intervenit amnistia sau prescripția. În schimb i-a fost dublată pedeapsa primită pentru evaziune fiscală.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/inceput-de-an-cu-procese-pentru-administratia-din-campulung-232618/

Deși , la Tribunal, Ion Andrei a primit o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare, cu executare, la apel a primit o pedeapsă mai mare, de 10 ani, cu executare.

O pedeapsă mai mare, la apel, a primit-o și Gheorghe Mihai, șef district în cadrul Ocolului Silvic, la momentul săvârșirii faptelor – 8 ani închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional.

Tot cu executare a primit și pădurarul Vasile Uță – 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional.

Și cei doi copii ai patronului de la Andris SRL, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, au fost condamnați în dosar. Instanța superioară a modificat modalitatea de executare a pedepsei și au primit închisoare cu executare după ce, inițial, primiseră 4 ani cu suspendare.

Gheorghe Andrei, tatăl lui Ion Andrei, a primit 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor, în forma continuată. Instanța a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani

De asemenea, inculpatul Marius Virgil Oancea a primit 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor, în forma continuată. Instanța a stabilit un termen de supraveghere de 3 an

Față de alți doi inculpați s-a dispus încetarea procesului penal. Deși primise în primă instanță trei ani de închisoare, cu suspendare, lui Nicolae Lixandru i-a fost încetat procesul penal. Și lui Ancuța Mircea i-a fost încetat procesul penal, deși în primă instanță primise o amendă penală.

Față de Livioara Andrei, Curtea de Apel Pitești a dispus, în cele din urmă, încetarea procesului penal, în timp ce unui alt inculpat i s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestuia.

Alți trei inculpați au fost achitați: inginerul silvic Ion Trăistaru, Elena Dobrinoiu și Cătălina Maria Matei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. O familie rezolvată pe mulți ani. Nu mai are nevoie de căldură, curent electric, gaze, lemne de foc, haine, încălțăminte. Economisește pentru că vor candida pentru Parlament.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *