Web Analytics

Decese suspecte la Penitenciarul Mioveni

de | 11.08.2020 18:24 | Actualitate

Luni, 10 august, în jurul orei 15:00, personalul medical al Penitenciarului Mioveni a intervenit pentru acordarea de îngrijiri unui deținut cunoscut cu afecţiuni medicale cronice şi prezentat periodic în unităţi ale Ministerului Sănătăţii, urmare alterării stării de sănătate.
Pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate, s-a solicitat, prin apel la 112, un echipaj de ambulanţă, persoana fiind transportată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică.
În ciuda eforturilor medicilor, decesul persoanei private de libertate a fost constatat la ora 22:30.
„Subliniem că, în cazul expus, nu a fost înregistrată simptomatologie specifică COVID-19”, a anunát Penitenciarul Colibași, prin purtătorul de cuvânt, subinspector Laura Olteanu. Este al doilea deces înregistrat în ultima perioadă în rândul deţinuţilor de la Mioveni, iar oficialii penitenciarului susţin că niciunul dintre cei doi decedaţi nu prezenta simptome specifice COVID-19, scrie astăzi, site-ul știri pe surse.ro care titrează „Decese suspecte într-o celebră pușcărie din țară: Încă un deținut a murit, al doilea în mai puțin de 3 săptămâni”.
Un caz similar a existat în unitatea de detenţie de la Mioveni pe 27 iulie. La acel moment, oficialii penitenciarului Mioveni anunţau că personalul medical al Penitenciarului a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a acuzat o stare de rău, precizând că „în ciuda aplicării prompte a manevrelor de resuscitare, decesul a fost declarat la ora 12:45”. Luna trecută, un angajat al penitenciarului Mioveni a fost diagnosticat cu noul Coronavirus.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii