Web Analytics

Debutul Grupului Trio Jazz&Pop Pitești în primul concert de jazz și pop al Filarmonicii Pitești

de | 22.02.2021 12:31 | Cultură, Actualitate

Filarmonica Pitești organizează joi, 25 februarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert de jazz și pop din acest an. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. 

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, debutează Trio Jazz&Pop Pitești, trioul format de curând la Filarmonica Pitești și alcătuit din basistul Alexandru Iordache, pianistul Florin Pană și percuționistul Gabriel Barani. Lor li se alătură, ca soliști, violonistul Mădălin Sandu,  clarinetistul Ionuț Tolea și trompetistul Mihai Dima. În program: Theolonious Monk – Straight, No Chaser, Charlie Parker – Yardbird Suite, Bill Withers/Ralf MacDonald/William Salter – Just the Two of Us, Django Reinhardt – Nuages, Gerry Goffin/Michael Masser – Nothing’s Gonna Change My Love for You, Antonio Carlos Jobim – Wave, Joseph Kosma – Frunze moarte (Autumn Leaves), Bob Thiele/George David Weiss – What a Wonderful World, Seymour Simons/Gerald Mark – All Of Me, Paul Desmond – Take Five, Henry Mancini – The Pink Panther, Parker Chris Rogers – Yardbird suite Charlie, T. Monk – Straight no chaser, John Legend – All of me. 

 

CITEȘTE ȘI: Dr. Daniel Muşat este noul director medical al Spitalului Orășenesc Mioveni

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad. 
Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Muzică, specialitatea contrabas, Alexandru Iordache este profesor de clarinet la liceul pe care l-a absolvit și angajat al Filarmoncii Pitești. 
Student la master jazz muzică ușoară la clasa profesorului Mircea Tiberia, pianistul Florin Pană a susținut numeroase concerte, cântând cu Filarmonica Pitești în numeroase proiecte muzicale. 

Angajat al Filarmonicii Pitești și profesor de percuție la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, Gabriel Barani a urmat o carieră artistică în muzica clasica, membru fiind al Orchestrei Naționale Radio, Orchestra Simfonică Dunshan. A colaborat cu mai multe orchestre din țară și din străinătate și a predat la Conservatorul Național al Libanului la Universitatea de Nord Colorado. 
Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești și, de anul acesta, are și atribuții de director artistic în cadrul instituției. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase.

Ionuț Tolea a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de muzică, specialitatea clarinet. Este profesor de clarinet la liceul absolvit și angajat al Filarmonicii Pitești. 

 

CITEȘTE ȘI: UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19”

Mihai Dima este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală și al Universității de Arte Berlin. A susținut numeroase recitaluri, atât ca solist, cât și în ansambluri camerale. A colaborat cu Big Band-ul Radio, Filarmonica „George Enescu” și Orchestra Națională Radio. Fost trompetist al Filarmonicii Constanța, din 2007, de la înființare, este șef partidă trompetă la Filarmonica Pitești.  

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii