Web Analytics

De Ziua Siguranței Pacientului, Spitalul Județean iluminat în portocaliu

de | 18.09.2022 09:38 | Actualitate, Home

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost, seara trecută, iluminată în portocaliu.

Ca și în ultimii ani, SJUP s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.
Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, sâmbătă seara, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.
De asemenea, reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate(ANMCS) au propus ca angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată în cadrul SJU Pitești.

Citește și Sub influența alcoolului și fără permis, a provocat un accident. Copil de doi ani transportat la spital


Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, potrivit OMS, 50 – 70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite. Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *