Web Analytics

De Ziua Cinematografelor, două filme la Cinema „București”

de | 20.09.2023 13:16 | Actualitate, Cultură, Home

Sâmbătă, 23 septembrie, se sărbătorește Ziua Cinematografelor pentru al doilea an consecutiv, iar la Cinematograful „București” vor fi proiectate două filme. De la ora 16.00, filmul „Căutătorul de vânt”, regizat de Mihai Sofronea, în rolurile principale fiind Dan Bordeianu, Olimpia Melinte și Adrian Titieni.
„Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit, fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel, unde se refugiază în căsuța sa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, „căutând vânt”. Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat, își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe?”.
Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Citește și Fotografia unui piteștean, pe autobuzele turistice din Paris


Tot sâmbătă, dar de la ora 18.00, va fi proiectat filmul „Paterson”, în regia lui Jim Jarmusch. În rolurile principale: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie, Rizwan Manji.
„Paterson, unul dintre cele mai frumoase filme despre poezie, redă atmosfera din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey, așa cum este ea percepută de un șofer de autobuz. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului și imagismului în literatură și autor al celebrului poem epic Paterson, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mișcării Beat Generation”.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *