Web Analytics
scris miercuri, 31.07.2024

De noaptea minţii! Ion Sănduloiu: „Un întreprinzător a sunat la Salvamont să întrebe ce avize îi sunt necesare pentru un cuptor de pizza pe Moldoveanu”

Sănduloiu spune că telefonul s-a dat prin Dispeceratul Național Salvamont și că, deși inițial a crezut că e o glumă, bărbatul vorbea serios

Salvamontiștii din Argeș au avut zeci de intervenții în această vară. Situațiile în care turiștii au venit fie cu trolerul sau cu boxele, imagini devenite celebre în vara lui 2020, sau cele în care pleacă echipați necorespunzător la trasee lungi sunt deja cunoscute și se repetă în fiecare an, în ciuda atenționărilor venite de la salvamontiști.

De noaptea minţii! Ion Sănduloiu: „Un întreprinzător a sunat la Salvamont să întrebe ce avize îi sunt necesare pentru un cuptor de pizza pe Moldoveanu”

Însă un întreprinzător român i-a întrecut pe toți și a sunat la Salvamont nu pentru că avea o urgență, ci pentru că voia să știe ce fel de avize ar avea nevoie pentru a construi un cuptor de pizza pe cel mai înalt vârf din țară.
Ion Sănduloiu (foto), șeful Salvamont Argeș, ne-a povestit situația care provoacă râsul. „Am primit telefon, anul trecut, prin Dispeceratul Național Salvamont, de la un domn intreprinzător care vorbea la modul foarte serios, eu am crezut că glumește. I-am spus că n-are nicio șansă. Voia să ne întrebe pe noi ce avize i-ar trebui să pună un cuptor de pizza sus pe Moldoveanu, să vândă pizza. Omul fusese o dată si el pe Moldoveanu, prinsese soare, frumos. I-am spus: «dacă sunt două săptămâni de ploaie, tu ce faci acolo? Ești victimă pentru noi». În plus, e Sit Natura 2000, n-are loc, nu există așa ceva. Nu îi dă nimeni niciun aviz, n-are apă curentă, cum să facă acolo? Vin tot felul de telefoane ciudate”, atenționează șeful Salvamont Argeș.

Un cioban s-a spânzurat în zona Iezer, iar altul a fost atacat de urs

Ion Sănduloiu ne-a povestit că au fost în jur de 50 de intervenții în această vară. „Iarna e mai liniște, dar vara, noaptea, nu prea dormim”. În urmă cu vreo două săptămâni, un cioban s-a sinucis în Munții Iezer. Polițiștii au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a-l localiza pe bărbat, fiind și o zonă mai greu de găsit. Iar pe 19 iulie a.c., un cioban a fost atacat de urs în timp ce încerca să își apere oile, într-o zonă împădurită din Rucăr. Câinii l-au speriat pe urs, însă bărbatul de 63 de ani s-a ales cu răni la picioare.

Citește și Viper, o căţeluşă de doar 7 luni, prezentă la Stagiul Naţional de Formare a Unităţilor Canine Salvamont

Citește și Echipa canină Salvamont Argeș, dotată cu dispozitive GPS de la „Conservation Carpathia”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...