Web Analytics
scris joi, 14.07.2016

De necrezut. Serviciul de Asistenţă Socială de la Berevoeşti a făcut anul trecut verificări în satul groazei, dar… n-a găsit nimic

De necrezut. Serviciul de Asistenţă Socială de la Berevoeşti a făcut anul trecut verificări în satul groazei, dar… n-a găsit nimic

Ororile din satul groazei de la Berevoeşti, unde mai multe grupări infracţionale au sechestrat din 2008 încoace zeci de victime racolate prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, a şocat opinia publică din Argeş şi nu numai.

Oamenii se întreabă cum a  fost posibil ca timp de 8 ani, aceste clanuri de ţigani să-şi facă de cap fără ca autorităţile locale să nu mişte nimic. Culmea este că în 2015, când prin Berevoeşti au început să circule zvonuri potrivit cărora ţiganii de la  Glămăceşti ar fi sechestrat persoane pentru a le exploata la muncă, Serviciul de Asistenţă Socială a făcut verificări în cătunul de romi. Şi, surpriză:  echipa Primăriei n-a descoperit  la faţa locului nimic necurat!

“Am trimis personal Serviciul de Asistenţă Socială  la Glămăceşti  în comunitatea de romi, să vedem dacă se confirmă suspiciunile pe care le aveau oamenii.  Dar vă daţi seama că acolo sunt sute de  gospodării, n-am trecut să le luăm pe toate la rând. Apoi, nu puteam pătrunde oricum pe proprietatea lor, pentru că nu ne lăsau: cu ce drept să intri în casă, spuneau!  Am avut acces la câţiva care primeau ajutoare sociale, dar nu am găsit nimic care să confirme zvonurile că   în unele familii erau ţinuţi copii cu forţa pentru munci sau alte activităţi. Tot în toamna anului  trecut,  eu personal  am făcut o adresă la Poliţie, în care semnalam  că există aceste suspiciuni faţă de  romii de la Glămăceşti”, explică Florin Proca primarul comunei Berevoeşti.

Umblă zvonul că  primarul de la Berevoeşti, Florin Proca, fost poliţist, ar fi  ştiut de mafia de la  Glămăceşti şi că, mai mult, ar fi folosit câţiva dintre sclavii sechestraţi şi exploataţi de ţigani pentru lucrările la construcţia unei vile şi a unei păstrăvării.

”Cum să mă folosesc de ei? Nici măcar n-am ştiut de existenţa acestor victime. Nu sunt cercetat,  nu sunt acuzat  sau investigat în nicio calitate în acest dosar. Nu am fost chemat la audieri. Doar miercuri am fost invitat să particip în calitate de primar la acţiunea DIICOT, pentru că oamenii de acolo sunt reclacitranţi…Cei de la poliţie  au spus că ar fi bine să mă vadă şi pe mine în zona respectivă, în calitate de primar. Ce se spune despre aşa-zisa implicare a mea, nu e nimic adevărat. Eu locuiesc în casa soacrei mele,  construită în 2007, pe vremea când eram poliţist la Bucureşti şi când n-aveam nicio legătură cu  Primăria şi nici n-am vreo păstrăvărie”, mai spune edilul.

 

 I. M.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...