Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

De la 1 ianuarie 2025 este obligatoriu pentru șoferii români! Ce nu trebuie să lipsească din mașină

De la 1 ianuarie 2025 este obligatoriu pentru șoferii români! Noua lege îi vizează pe transportatorii români, iar cei care nu respectă regula riscă să fie sancționați. În anumite cazuri, se poate suspenda și dreptul de circulație. Iată ce nu trebuie să lipsească din mașină.

De la 1 ianuarie 2025 este obligatoriu pentru șoferii români! Ce nu trebuie să lipsească din mașină

Citește și Primăria Pitești, premiată la evenimentul aniversar ITS România

Transportatorii români vor avea o nouă obligativitate. Toate vehiculele de transport intracomunitar din România trebuie echipate cu tahografe inteligente de tip 2 până la 31 decembrie 2024. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenția șoferilor transportatori că nerespectarea acestei reglementări poate conduce la pedepse severe, inclusiv închisoare de până la un an și amenzi uriașe.

Și în străinătate conducătorii auto care nu respectă legea sunt aspru pedepsiți. De exemplu, în Germania, absența tahografului inteligent de versiune 2 este considerată o încălcare gravă. În Franța, sancțiunile pot include o pedeapsă de până la un an de închisoare și amenzi de până la 30.000 de euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...