Web Analytics

De ce merită să vizitezi Malta?

de | 25.03.2022 12:27 | Actualitate, Cultură

Malta, una dintre cele mai mici țări din Europa, se bucură de o popularitate ridicată în rândul turiștilor, fiind vizitată anual de peste 2 milioane de oameni. E o țară ofertantă atât ca obiective turistice cât și ca prețuri și temperaturi, astfel că sunt suficiente motive să o vizitezi.

Așadar, iată de ce merită să vizitezi Malta:

1. Este ușor de ajuns din România – Din țara noastră există curse directe de avion către Malta din București și Cluj-Napoca, iar prețurile la bilete nu sunt deloc scumpe, cu mențiunea că în sezonul cald mai cresc. Așadar, în aproximativ două ore și jumătate poți ajunge în această țară cu totul și cu totul specială din sudul Europei.

2. Vremea este bună aproape tot anul – În cazul în care nu îți place frigul, Malta este o destinație pe care să o iei în calcul indiferent de perioada anului. Spre exemplu, iarna temperatura medie este de aproximativ 13-14 grade. Singura parte minus este că bate vântul destul de puternic și mai plouă. Primăvara, temperatura ajunge la 18-20 de grade, în timp ce vara media este de aproximativ 27 de grade Celsius. Multă lume consideră că cele mai bune perioade pentru a vizita Malta sunt lunile mai-iunie, respectiv septembrie-octombrie.

3. E un loc în care poți să te distrezi – Deși este o țară cu un bogat bagaj cultural, Malta reprezintă și un loc ideal pentru cei pasionați de distracție. În Sliema și St. Julian sunt multe cluburi de noapte în care te poți distra. În plus, este o destinație aleasă adesea și de cei pasionați de jocuri de noroc, mai ales că aici sunt multe cazinouri și se organizează mai multe turnee de poker. Cei care încearcă diverse Tipuri de turnee de poker online vin și aici pentru a avea o experiență inedită. De altfel, unii operatori de top, precum 888poker, au organizat și turnee de succes în ultimii ani aici.

4. Poți vizita multe locuri – Chiar dacă este o țară destul de mică, Malta este ofertantă din punct de vedere turistic. Capitala Valletta reprezintă pentru mulți punctul principal de atracție, cu străzile sale înguste, balcoanele colorate și multe restaurante. De asemenea, un punct pe care nu trebuie să-l ratezi este Upper Barrakka Gardens, de unde vei avea o priveliște superbă. Mai poți să vizitezi și Three Cities (Vittoriosa, Senglea și Cospicua), iar Mdina are un farmec aparte, fiind o veche cetate medievală foarte bine conservată. Totodată, e recomandat să iei ferry-ul și să mergi pe insula Gozo, dar să faci și excursii pe Comino și la Blue Lagoon. Parcul Popey Village este un alt punct turistic interesant din Malta.

5. Comunicarea cu localnicii este ușoară – Engleza este a doua limbă oficială din Malta, astfel că nu va exista o barieră lingvistică. Te vei putea înțelege cu ușurință aproape cu toată lumea, ținând cont că engleza e vorbită de aproape toți localnicii. Trebuie menționat că Malta a fost colonie britanică timp de aproximativ 160 de ani și și-a dobândit independența în anul 1964.

6. Prețurile din Malta sunt decente – Lăsând la o parte prețul biletelor de avion care variază în funcție de perioada anului în care mergi și de data la care faci rezervarea, Malta nu este o destinație scumpă. În sezonul cald, prețul unei camere de hotel pleacă de la aproximativ 70 de euro, în timp ce iarna, primăvara și toamna prețul pe noapte este de la aproximativ 40 de euro. Capitala Valletta este ceva mai scumpă când vine vorba de cazări, în timp ce în Sliema și St. Julian’s vei găsi cazări mai ieftine. Transportul în comun este foarte bine pus la punct, iar un bilet de autobuz costă 1.50 euro și poți circula timp de 90 de minute. De asemenea, prețul unui bilet pentru ferry este de 2.80 euro (dus-întors pe o linie) și poți circula o zi întreagă. În cazul în care alegi să mergi cu ferry-ul spre Gozo, prețul este de 4.80 euro.

În ce privește mâncarea, vei găsi la fiecare colț numeroase patiserii în care vei putea încerca și tradiționalul pastizzi. O masă la un restaurant obișnuit costă în jur de 15 euro de persoană, în timp ce la cele de lux poate fi de peste 50 de euro. La obiectivele turistice, cam peste tot biletele costă între 5 și 10 euro, excepție fiind Popeye Village și Hal Saflieni Hypogeum.

7. Malta este o destinație bună și pentru plajă – Chiar dacă nu vei găsi plaje ca în Grecia, și în Malta te poți bucura de nisip bun. Pentru pasionații de plajă, recomandările sunt Mellieha Bay, Golden Bay și Ghajn Tufieha. Această țară este însă recunoscută mai degrabă pentru peisajele superbe pe care le oferă, nu neapărat pentru plajele spectaculoase.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *