Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

Datele sondajului național care arată că AUR e partidul preferat acum de tineri

Partidul lui George Simion se situează cu 16% pe primul loc în preferințele tinerilor între 18 și 35 de ani, pentru alegerile parlamentare. Urmează USR și PNL, la egalitate, cu 14%, PSD 12% și S.O.S. România, condus de Diana Șoșoacă, cu 5%. Acestea sunt cifrele din total. Dacă ne raportăm doar la cei care spun că vor vota, AUR ar fi votat de 23% dintre dintre tinerii care își exprimă intenția de a merge la vot. Pentru europarlamentare, coaliția PSD-PNL (măsurată împreună) e pe primul loc în intențiile de vot, cu 18%. Pe locul al doilea se află AUR, cu 16%, urmat de Alianţa Dreapta Unită, care ar aduna 14% din voturile tinerilor, potrivit hotnews.ro.

Datele sondajului național care arată că AUR e partidul preferat acum de tineri

Citește și: Efendi Cristian Gentea, invitat de musulmanii din Argeș la masa de Iftar Yemek din timpul Ramadanului

Datele complete ale sondajului, comandat de organizaţia nonpartizană Tinerii Votează, vor fi prezentate publicului miercuri, de la ora 15.00, la Parlament, în prezenţa mai multor deputaţi, diplomaţi, reprezentanţi ai mediului academic, elevi şi studenţi.

Datele sunt din martie 2024. Cercetarea a fost realizată telefonic de către institutul clujean IRES, la nivel național, pe un eșantion de 800 de persoane cu vârsta de 18-35 de ani. Marja de eroare este de +/- 3,5%.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *