Web Analytics

Daria Porumbel, elevă în clasa a patra la Liceul Dinu Lipatti, la prima expoziție de grafică și pictură

de | 1.03.2022 19:23 | Actualitate, Cultură

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu a găzduit, în această după amiază, vernisajul expoziției unui copil minune al Piteștiului, Daria Porumbel, elevă în clasa a patra la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”. Daria este câștigătoare a nenumărate concursuri de grafică și pictură dar se poate spune că această expoziție, care va rămâne deschisă publicului până la finalul lunii martie, este debutul ei.

Amfitrioană desăvârșită, ca de obicei, poeta Denisa Popescu, moderatoarea evenimentului găzduit de Biblioteca Județeană, a descris într-un mod foarte elocvent sentimentul pe care l-a trăit fiecare persoană prezentă în public atunci când a făcut cunoștință cu lucrările micuței artiste. „Eu am avut senzația, văzându-i lucrările și ținând cont de cele pe care le trăim la ora asta pe planetă, că Daria a venit pe post de salvator și că expoziția și locul acesta sunt un fel de arcă a lui Noe, în care ce e mai bun în noi, copiii aceștia frumoși urcă pentru a-și salva sufletele iar misiunea Dariei este de a fi cârmaciul, un fel de Noe în miniatură, un Noe în clasa a patra”. Apoi Denisa a predat microfonul celei care i-a îndrumat Dariei primii pași pe tărâmul artelor plastice și care o călăuzește îndeaproape, Anca Giura, profesor de arte vizuale la Liceul Dinu Lipatti.

“Ne bucurăm să vă putem oferi un mărțișor pozitiv în vremurile astea sumbre. Eu sper să vă cucerească, creativitatea, naturalețea și mai ales puritatea lucrărilor Dariei care sunt de fapt oglinda sufletului ei. Am avut norocul, ca profesor, să o întâlnesc. Un diamant pe care îl șlefuim mulți ani de zile de acum încolo și care strălucește tot mai mult!”, a spus profesoara Anca Giura.

Citește și: Vernisajul unui elev de excepție de la Liceul Dinu Lipatti: Andrei Șandru din clasa a X-a

„Putem remarca în lucrările Dariei două lucruri esențiale pentru orice artist, candoarea copilăriei, frumusețea și puritatea sufletului de copil îmbinate în mod extraordinar cu maturitatea unui artist care lucrează cu un volum de muncă extraordinar. Grafica este la înălțime foarte mare pentru vârsta pe care o are Daria”, a completat și profesoara Lavinia Vieru.

La rândul ei, Daria a mulțumit cadrelor didactice, părinților, bunicii precum și colegilor ei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *