Web Analytics

Vernisajul unui elev de excepție de la Liceul Dinu Lipatti: Andrei Șandru din clasa a X-a

de | 12.01.2022 13:01 | Actualitate

Filarmonica Pitești a găzduit, marți, 11 ianuarie, vernisajul unei expoziții de pictură și grafică organizată de Liceul de Artă Dinu Lipatti Pitești. La ora înserării, cadre didactice și colegi au dat curs invitației lui Andrei Șandru, tânărul și talentatul autor al lucrărilor urcate pe simeze și pe șevalete. În vârstă de doar 16 ani, Andrei este unul dintre elevii cu care cunoscutul liceu piteștean se mândrește.

Citește și Profesoara Anca Giura, vernisaj la Sibiu

Motiv pentru care, profesorii săi de arte vizuale, pictorițele Anca Giura și Lavinia Vieru, graficianul Emanuel Fleancu – profesorul coordonator al lui Andrei, dar și directorul liceului, profesorul de matematică Romu Vlădău, l-au felicitat cu căldură. „Atât în pictură cât și în grafică, Andrei dezvăluie și învăluie, totodată, în elemente cu înțelesuri ermetice o lume aparte, o lume a fantasticului, o lume nebănuită, la care cu greu, noi cu toții avem acces, și foarte rar, de fapt, avem acces. Artiștii sunt cei care ne scot în evidență ceea ce a rămas, acolo, ascuns, și trebuie descuiat cu această cheie simbolică a artei.

Andrei excelează în grafică și se observă atenția pe care o acordă tuturor lucrărilor sale. Lucrează foarte bine elementele în spațiul compozițional și dovedește măiestrie de la o vârstă foarte fragedă și să sperăm că o să continue pe acest drum al artelor”, a spus profesoara Lavinia Vieru. Cât despre autor, acesta le-a mulțumit, la rândul său, dascălilor care i-au îndrumat pașii în lumea artei și a încheiat: „As vrea să las fiecare lucrare să vorbească pentru fiecare suflet, pentru fiecare persoană prezentă aici”.

Ne alăturăm și noi adresând felicitări părinților pentru felul în care l-au crescut, felicitări profesorilor care l-au adus la aceste rezultate remarcabile pentru vârsta pe care o are Andrei Șandru!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii