Web Analytics

Dănuţ Stroe: „Dacă nu era apelul ONG-ului, primul termen al dosarului meu la Curtea de Apel era şi ultimul”

de | 17.05.2017 22:29 | Dezvăluiri

10 DanStroe Bradu# Un ONG îi pune beţe în roate edilului Stroe în dosarul de mită # Valentin Şuvar este unul dintre reprezentanţii ONG-ului intervenient în dosarul primarului din Bradu
Dosarul în care edilul din Bradu, Dan Stroe, este acuzat de dare de mită a ajuns la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde se judecă apelul, după ce în primă fază Tribunalul Argeș l-a achitat pe acesta. Interesant este că hotărârea emisă de Tribunalul Argeș nu a fost atacată doar de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, ci și de Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș, ONG ce are ca scop de a deveni un mediator şi negociator între societatea civilă, pe de o parte, şi instituţiile reprezentative ale statului ori ale forurilor internaţionale de decizie, pe de altă parte. Pe surse, am aflat că unul dintre reprezentanţii ONG-ului în Argeş este Valentin Şuvar, un bun prieten al actualului viceprimar de la Bradu, Florin Frătică.
10 valentin suvar„Eu nu sunt intervenient în acest dosar. Eu fac parte din multe asociaţii, e posibil ca unul din ONG-urile din care fac parte să fie intervenient în acest dosar. Există o serie de asociaţii care apără democraţia din judeţ fiind intervenienţi în anumite dosare, dar eu ca persoană fizică în acest dosar nu sunt. Personal, eu fac parte din mai multe organizaţii, dar eu nu conduc acel ONG”, a precizat, pentru Jurnal de Argeş, Valentin Şuvar.

„Nu cred că acele persoane din ONG vor să tergiverseze dosarul şi să îl ajute  pe  Stroe”

La ultimul termen al procesului din 8 mai, de la Curtea de Apel Piteşti, s-a decis amânarea procesului lui Stroe până pe 25 septembrie, când „se va relua procedura de citare cu apelanta Federaţia Comisariatului pentru Societatea Civilă FCSC – Inspectoratul Judeţean Argeş, la sediul indicat”. Cel mai probabil ONG-ul respectiv nu a  binevoit să se prezinte la proces. „Nu vreau să se tergiverseze acest dosar, vreau să se termine odată, să se facă justiţie. Eu doresc să se sfârşească cât mai repede acest dosar. Nu ca urmare a acestui ONG a fost amânat dosarul, sunteţi într-o gravă eroare. O cerere de intervenţie nu poate amâna un dosar. Cererea de intervenţie a fost făcută mai de mult. Cererea de care vorbiţi dvs a fost făcută în urmă cu două săptămâni… Probabil acel ONG are în hotărârea de înfiinţare a lui, în statut, şi apărarea dreptului omului şi militarea pentru anumite valori. Din această situaţie a reieşit această cerere de intervenţie. Probabil sunt membrii din acel ONG şi persoane din comuna Bradu care vor să se facă justiţia aşa cum trebuie şi care au contestat decizia instanţei. În niciun caz nu cred că acele persoane vor să tergiverseze dosarul şi să îl ajute  pe  Stroe”, a mai adăugat Valentin Şuvar.

„Societatea ar putea să fie mână în mână cu viceprimarul Florin Frătică”

„În dosar e intervenient o societate care nu are nicio treabă cu speţa în cauză. Din lipsă de procedură s-a amânat procesul până în septembrie. Această asociaţie, împreună cu Florin Frătică, mi-a contestat şi validarea mea în funcţia de primar în vara anului trecut imediat după alegeri. Societatea ar putea să fie mână în mână cu viceprimarul Florin Frătică. Pentru ce au făcut apel? Probabil, dacă nu era apelul lor, era primul şi ultimul termen la mine la Curtea de Apel, săptămâna trecută”, a precizat Dănuţ Stroe, primarul din Bradu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii