Web Analytics

Dănuţ Bica: „Toate implanturile de la Bucureşti au fost ratate de 26 de ani încoace”

de | 15.09.2016 14:46 | Politica si Administratie

Liberalul Dănuţ Bica a afirmat, în cadrul conferinţei săptămânale de presă a organizaţiei, că „în fiecare an, deschiderea anului şcolar şi prima zăpadă ne ia prin surprindere”. Consilierul judeţean a enumerat problemele cu care se confruntă, anual, învăţământul argeşean.
„Începe un nou an şcolar, din păcate în nota obişnuită. Avem în continuare şcoli fără apă, WC-uri în fundul curţii, 12 unităţi şcolare care nu au primit încă aviz sanitar de funcţionare. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a încep şcoala fără să aibă manuale noi, cei din ciclul primar şi gimnazial riscă să nu primească pachete cu rechizite gratuite în timp util. Foarte multe şcoli au încă aspect de şantier. Indiferent de cine s-a perindat la conducerea ţării sau a localităţilor, indiferent de cine a fost la Inspectoratul Judeţean, situaţia se repetă an de an”, a declarat Bica.
Acesta a mai adăugat că învăţământul, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului sunt preocupări care ar trebui să fie prioritare pentru administraţie, atât la nivel central cât şi local.
„Sănătatea aţi văzut la ce nivel se află. Faptul că un manager de top al unui spital din Argeş (n.red. – este vorba de dr. Constantin Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Pediatrie) zice că nu îşi lasă halatul la serviciu ca să nu i-l fure spune tot”, a mai afirmat consilierul liberal.
A fost adus în discuţie şi subiectul listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, Dănuţ Bica precizând că săptămâna viitoare aceste liste ar putea fi aprobate de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. „La ora aceasta e o listă provizorie. Nu putem să dezvăluim punctajele pentru că nu ar fi colegial. Determinantă va fi părerea conducerii centrale a partidului. Ce vă pot spune e că persoanele care s-au implicat în munca de partid sunt poziţionate în prima parte a listei. Cei care au ieşit undeva în faţă şi din fostul PDL, şi din fostul PNL sunt oameni al căror ataşament şi a căror activitate faţă de partid numai răuvoitorii o pot contesta”, a mai spus Dănuţ Bica. Întrebat dacă pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare se vor regăsi şi nume din afara filialei argeşene a PNL, spre exemplu de la Bucureşti, Bica a răspuns: „N-am nicio informaţie în acest sens. Până în momentul de faţă nu s-a discutat de nicio venire de la Bucureşti şi noi ne dorim ca lista să fie formată în totalitate din argeşeni. Toate implanturile de la Bucureşti, indiferent de partid, au fost ratate de 26 de ani încoace”.
„Cei care pleacă să ne reprezinte în Parlament, trebuie să aibă un pachet de aptitudini şi competenţe, şi cei care au fost până acum, din 90 până în prezent şi cei care urmează, pentru că unii sunt buni oratori, alţii sunt buni cu munca, alţii sunt vizionari, alţii sunt lideri în partid, alţii au bani”, a mai adăugat şi consilierul judeţean Marius Postelnicescu.
I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii