Web Analytics

Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: “Guvernul PNL a rectificat un buget croit greşit pentru a redirecţiona România pe drumul spre normalitate”

de | 12.12.2019 13:39 | Politica si Administratie

Săptămâna trecută, deputatul Dănuț Bica a prezentat în plenul Camerei Deputaților o declarație politică initulată “Guvernul PNL a rectificat un buget croit greșit pentru a redirecționa România pe drumul spre normalitate”. Parlamentarul de Argeș susține că în urmă cu 9 luni parlamentarii PNL au avertizat că bugetul elaborat de Guvernul PSD pentru anul 2019 este construit pe cifre în mare parte false, bazat pe bani care în realitate nu există, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.
Dănuț Bica: “Din păcate, și spun acest lucru fără vreo urmă de satisfacție, previziunile noastre s-au adeverit! Astfel, după primele 10 luni din 2019, veniturile bugetare au fost mai mici cu peste 18 miliarde de lei decât cele prognozate, un minus de peste 10 miliarde provenind din impozitele neîncasate, iar diferența de circa 8 miliarde din fondurile europene neutilizate. În plus, cheltuielile programate inițial au fost subevaluate, motiv pentru care sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor și banii pentru persoanele cu dizabilități s-au terminat încă din luna octombrie, iar plățile restante ale statului român către mediul de afaceri au ajuns la aproape 10 miliarde de lei. În acest context, consider că modul responsabil și profesionist prin care Guvernul Ludovic Orban a reușit, în numai trei săptămâni de la învestire, să rezolve toate aceste probleme merită aprecierile maxime. Da, în situația deosebit de dificilă în care a preluat de la echipa Dăncilă vistieria țării goală și toate rezervele bugetare epuizate, Guvernul PNL a identificat soluțiile prin care toți pensionarii să-și primească pensiile la timp și integral, prin care banii pentru salarii să fie asigurați în toate instituțiile statului, prin care restanțele salariale câștigate de profesori în instanță să fie achitate potrivit legii, iar mediul de afaceri să-și primească imediat sumele din TVA și banii pentru concediile medicale pe care guvernanții PSD nu le-au plătit. În concluzie, consider că prin felul în care Ludovic Orban și miniștrii săi au gestionat rectificarea bugetară la acest final de an, s-a realizat și demolarea valului de știri false prin care propagandiștii PSD se străduiesc să intoxice lumea. PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii! Să vedem ce vor mai spune cei din PSD anul viitor, atunci când Guvernul Orban va realiza atât implementarea prevederilor Legii salarizării, cât și creșterea salariului minim și majorarea punctului de pensie”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole