Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: „Pentru construcţia autostrăzilor Piteşti-Sibiu şi Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş amânările nu mai pot fi acceptate”

de | 22.11.2018 12:59 | Politica si Administratie

Săptămâna trecută, în Camera Deputaților a fost adoptat, cu o majoritate covârșitoare, Proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii. Aceasta va fi construită cu fonduri europene nerambursabile și fonduri de la bugetul de stat. Parlamentarii PNL au solicitat și au reușit să pună pe ordinea de zi acest proiect crucial, atât la Comisia de Transporturi, cât și la plenul Camerei Deputaților.
Dănuț Bica: „Am votat acest proiect de lege, inițiat de un grup de 71 de parlamentari, printre care mă regăsesc și eu, deoarece, așa cum am demonstrat în întreaga mea activitate de deputat, consider că, fără a deține o infrastructură de transporturi de calitate, economia României nu va putea crește în mod sănătos. Fără autostrăzi și drumuri moderne, fără căi ferate rapide, fără aeroporturi și porturi care să corespundă standardelor actuale, produsele și serviciile românești vor rămâne în continuare necompetitive, iar investitorii străini se vor orienta spre alte zone. Ca deputat de Argeș, atunci când am votat pentru Autostrada Unirii nu am putut să nu mă gândesc și la realizarea celei mai necesare investiții în domeniu din România, tronsonul Pitești-Sibiu al Autostrăzii A1. Este proiectul meu de suflet, dar și proiectul de care depinde creșterea economică a regiunilor din sudul Carpaților. Este obiectivul pentru care în anul 2008 studiile de fezabilitate erau finalizate, pentru care, la începutul anului 2012, licitațiile puteau fi demarate, dar pe care guvernele formate ulterior de PSD l-a compromis în totalitate. Pe de altă parte, Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureș este investiția care va ajuta regiunea Moldovei să iasă din starea actuală de sărăcie. Cele două autostrăzi ar fi trebuit să unească, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, provinciile istorice ale României, atât între ele, cât și cu Vestul Europei, să aducă în țară investitori străini și să contribuie la crearea de locuri de muncă bine plătite. Amândouă pot fi construite cu fondurile europene nerambursabile care ne stau la dispoziție, așa cum de mai multe ori a confirmat doamna Corina Crețu, comisarul european pentru Politica Regională. Din păcate, guvernele PSD-ALDE le-au ratat până în prezent pe amândouă”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii