Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Daniela Voiculescu şi poezia vibraţiei ezoterice

Miercuri, 20 mai, poeta Daniela Voiculescu a tulburat aerul lansărilor de carte de la Biblioteca Județeană Argeș. L-a tulburat la propriu, în sensul că arome cu nume din multe consoane s-au împrăștiat peste tot, prin cotloane. L-a tulburat îndeosebi însă prin poezia propusă spre lectură și recitare, poezie cuprinsă în cele două volume noi, apărute la Editura „Tipo Moldova” din Iași – „Chandra” și „Tuatara”.
Poezia Danielei Voiculescu este unică în peisajul de gen argeșean. Impregnată de simboluri, pe de o parte, sfâșiată de ritmurile și de discontinuitățile postmoderniste, pe de alta, reușește să se alcătuiască de sine stătător prin nota profund, extrem orientală, atât la nivelul conținutului, cât și din perspectiva limbajului. Filosofiile născute pe meleaguri îndepărtate, concepte, dar și obiecte, ființe, contexte cu denumiri exotice populează fiecare pagină.

Daniela Voiculescu  şi poezia vibraţiei ezoterice

Daniela Voiculescu este, de altfel, cunoscută în urbe pentru virtuțile într-ale astrologiei și parapsihologiei

În contrapartidă, zbenguiala englezească, americănească, italienească, după caz și simțire, alternând cu metafore surprinzătoare, creează o superbă și proaspătă polifonie. Senzația de incantație, de rugăciune rostită în transă, este evidentă, palpabilă, la un moment dat, astfel încât, la final, te regăsești altul, cu altă lumină în minte, în inimă, pe chip.
Starea aceasta de bine a fost verificată de toți cei prezenți la Biblioteca Județeană Argeș, de la profesoarele Carmen Simulescu și Elisaveta Novac și până la elevii de la Colegiul Național „I. C. Brătianu”, care au și oferit un recital, punctat de opinii despre ceea ce au simțit în timpul lecturii. Daniela Voiculescu este, de altfel, cunoscută în urbe pentru virtuțile într-ale astrologiei și parapsihologiei, „Chandra” și „Tuatara” – al treilea ochi și șopârla nemuritoare – completând liric evantaiul său de aptitudini.
Denisa Popescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...