Web Analytics

Daniel Constantin: „Vom eficientiza administraţia şi vom schimba modul în care statul român se raportează la cetăţean”

de | 29.10.2020 13:21 | Actualitate, Politica si Administratie

Argeșul este departe de potențialul economic pe care îl are, asta pentru că administrația locală din ultimii ani nu a reușit să realizeze investiții suficiente și eficiente și să atragă bani europeni. Asta susține fostul vicepremier Daniel Constantin, candidat PNL la Parlamentul României pe lista din Argeș de la Camera Deputaților.

Daniel Constantin: ”Dacă excludem performanța de la Dacia, suntem în coada clasamentului investițiilor străine”

El spune că nivelul de trai ar fi trebuit să fie unul ridicat, asemănător cu cel din regiunea București-Ilfov, și că, fără investiția de la Dacia, județul ar fi la coada topului investițiilor străine directe. “În Argeș, salariul mediu net este un pic peste 3.100 de lei, iar șomajul a ajuns la 4% la sfârșitul lunii iulie. Acestea nu sunt niște cifre încurajatoare. Degeaba ne lăudăm cu investițiile străine, dacă excludem performanța de la Dacia suntem în coada clasamentului, alături de județe precum Gorj sau Teleorman”, spune deputatul Daniel Constantin pentru Jurnal de Argeș. Candidatul PNL susține că “cel mai fidel indicator al eșecului celor care conduc destinele județului este gradul de absorbție al fondurilor europene”. Din valoarea totală contractată în Argeș, absorbția reală este de 3%, în timp ce absorbția la nivelul țării este de 38%. Mai mult, absorbția efectivă pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este zero.

Convins că alegerile parlamentare vor schimba major Argeșul

Născut și crescut în Pitești, Daniel Constantin susține că se simte obligat să facă tot ceea ce poate pentru a ajuta la dezvoltarea reală a Argeșului. În primul rând, spune că acordă o atenție deosebită absorbției fondurilor europene și că va încerca să ajute la deblocarea proiectelor în curs. Totuși, atrage atenția că lipsa de măsuri coerente de până acum va face ca lucrurile să nu fie deloc ușoare. Este convins însă că alegerile parlamentare vor da tonul unei schimbări majore în Argeș, care se va finaliza în 2024 cu înlăturarea social-democraților din administrația județeană.

„Lucrez la un proiect de debirocratizare a României”

Legile inițiate de-a lungul timpului de Daniel Constantin, precum reducerea TVA la alimente sau legile irigațiilor și cooperativelor, au și astăzi un impact mare atât în dezvoltarea agriculturii, cât și în creșterea nivelului de trai al fiecărui român. Acum, el anunță noi proiecte importante, care ar avea darul de a tranforma statul român. “Lucrez la un proiect de debirocratizare a României, pe care îl vom anunța în curând. Am fost extrem de bucuros să văd că am susținerea totală a colegilor din PNL în acest demers, așa că sunt sigur că va fi o mare reuşită. Practic, vom eficientiza administrația și vom schimba modul în care statul român se raportează la cetățean”, susține Daniel Constantin, care este convins că acest lucru va contribui și la atragerea investițiilor străine.

Programul ”Agri Invest”: facilități de creditare și garanții de stat pentru agricultori

El spune că nu va uita nici domeniul în care are cea mai mare expertiză, agricultura, așa că un program pe care îl va lansa împreună cu Ministerul de Finanțe este Agri Invest, prin care agricultorii vor primi facilități de creditare și garanții de stat. Nu în ultimul rând, Daniel Constantin anunță că își va folosi experiența acumulată în Guvern și în Parlament pentru a-i ajuta pe aleșii locali să inițieze proiecte care urmăresc extinderea sau reabilitarea rețelelor de utilități, precum și refacerea infrastructurii rutiere.
Iulian Radu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Constantine, Constantine … esti fix Ponta ; doua graunte coapte prematur … care nicicand paine buna nu vor da !

Ultimele articole