Web Analytics

Dan Vîlceanu – validat de BPN al PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor

de | 18.08.2021 12:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a fost validat, astăzi, 18 august 2021, pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL, cu 47 de voturi.

Prim-ministrul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către șeful statului, Klaus Iohannis, iar mai apoi liberalul Dan Vîlceanu va depune jurământul. Cîțu a declarat faptul că s-a recurs la o a doua posibilitate de a convoca Biroul Permanent Național, pentru că președintele partidului nu a făcut acest lucru, deși era necesar pentru că expiră perioada de interimat la Ministerul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă: „Întreaga guvernare de dreapta este un eșec total!”

De asemenea, tot astăzi, Biroul Politic Național al PNL a votat în ședința de miercuri, 18 august a.c, o derogare cu privire la prevederile statutare, prin care i se permite premierului Florin Cîțu să candideze la președinția partidului, în ciuda faptului că nu are cinci ani vechime în partid.

Pentru această derogare au votat toți cei 49 de membri prezenți. Amintim că, premierul Florin Cîțu și-a depus adeziunea la PNL pe data de 9 septembrie a anului 2016. (A.N)

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii