Web Analytics

Dan Șucu vrea să devină acționarul principal al grupului Mediafax

de | 1.08.2022 11:40 | Actualitate, Economie, Home

Omul de afaceri va controla un brand media evaluat la aproape 6 milioane de euro

Dan Șucu, patronul grupului Mobexpert, la un pas de a deveni principalul acționar al unui important grup media românesc.

Șucu a devenit creditorul principal al Mediafax Group, deținut de Adrian Sârbu. Omul de afaceri, Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group şi intră, astfel, pe piaţa media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, potrivit surselor Profit.ro.

Citește și: Aspretele, ”peștele-dinozaur”, mai trăiește el, oare, pe Vâlsan, cu atâția ”băieți deștepți” care i-au confiscat arealul?!

Principalele publicaţii ale grupului, aflat în insolvenţă de peste 7 ani, au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin, iar scopul tranzacţiei este ca, după un anumit interval de timp, Şucu să devină principalul acţionar. Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.

ING Bank a fost în discuţii cu mai mulţi investitori cu scopul vânzării creanţei şi a ajuns, recent, la un acord cu Dan Şucu, mai spun sursele Profit.ro. Înainte de aceste tranzacţii, valoarea de piaţă a activelor Mediafax Group, în ipoteza unei vânzări forţate, a fost calculată la aproape 5,7 milioane euro, în cadrul planului de reorganizare.

Citește și: Primul lot al Autostrăzii Sibiu-Piteşti va fi dat în circulație la sfârșitul anului

Mediafax Group a intrat în insolvenţă pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

Sursa: ziare.com

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *