Web Analytics

Dan Manu spune că inițiativa parlamentară privind cumpărarea de către stat a conacului Brătienilor este exclusiv a PSD

de | 7.12.2016 12:03 | Actualitate

În urmă cu o săptămână, moștenitorii conacului Brătienilor anunțau, prin vocea lui Alexandru Missirliu, că sunt hotărâți să nu mai facă, de la 1 ianuarie, nicio concesie și să pună piciorul în prag Consiliului Județean, căruia i-au lăsat, până acum, în comodat, Vila Florica, pentru funcționarea, în acest spațiu, a Centrului de Cultură Brătianu. Asta, ca să poată vinde, măcar pe piața privată, a conacului de la Ștefănești. Conducerea CJ Argeș speră însă să-i convingă pe proprietarii conacului să prelungească contractul de cesiune și după finele acestui an.

„Noi suntem în administrare până la sfârșitul lunii decembrie. Vom avea o discuție cu proprietarii care doresc să finalizăm demersurile. Există întâmpinări scrise legate de inițiativa parlamentară. În mod normal, ar trebui să mai așteptăm puțin să vedem. Trebuie toleranță, trebuie să așteptăm cu înețelepciune, pentru că Vila Florica trebuie păstrată ca simbol și pe mai departe (…). Ministerul Culturii, în mandatul respectiv, ne-a comunicat, în urmă cu o lună și jumătate, că nu-l interesează, că nu dorește să cumpere Vila Florica. Și atunci am mers pe această cale, care, cred eu că este cea mai bună, ca proprietarii să înțeleagă demersul și să aștepte concretizarea inițiativei parlamentare”,  a declarat, marți,  Dan Manu. Președintele CJ Argeș le cere moștenitorilor să mai amâne dezbaterile în ceea ce privește procedura de vânzare a Ansamblului Conacul Brătianu – Florica, în așteptarea soluționării ultimelor demersuri făcute către Senatul României.

Dan Manu n-a ratat ocazia de a taxa lipsa de inițiativă a PNL pentru păstrarea în administrarea statului a imobilului considerat leagănul liberalismului românesc.

„Inițiativa (nr. propunerea legislativă privind achiziționarea Vilei Florica de către Ministerul Culturii) aparține grupului parlamentar al PSD-ului (…). Nu cunosc dacă și PNL a avut o astfel de inițiativă”, a mai spus președintele CJArgeș.

Cât despre noul demers de a convinge Statul să achiziționeze sau să sprijine CJ Argeș să cumpere Vila Florica, șansele de reușită nu par foarte mari.

„Sunt patru comisii de specialitate la Senat, din care majoritatea au dat aviz favorabil de la comisia de Administrație publică ni s-au cerut niște detalii pe care le-am dat (…). Noi vrem să salvăm Vila Florica. Ne dorim să rămână în admnistrarea de drept a CJ, pentru că suntem acolo. Nu ne deranjează nici dacă intră în administrarea Ministerului Culturii”, spune, Dan Manu.
 Pe de altă parte, președintele CJ Argeș recunoaște că exisă și o parte mai puțin plină a paharului.

„Dacă nu mă înșel, au fost două comisii din Senat care au dat aviz negativ și nu înțeleg de ce se întâmplă asta, în condițiile în care toată lumea recunoaște că Vila Florica e monument de patrimoniu”, mai spune Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii