Web Analytics

Dan Manu a băgat în şedinţă conducerea Spitalului Judeţean

de | 13.09.2017 21:44 | Politica si Administratie

3 Manu# Totul s-a întâmplat după scandalul bătrânei care a murit după ce a fost plimbată haotic la mai multe secții
Marți, 12 septembrie, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a convocat conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, respectiv pe managerul interimar Aurelian Gheorghe și pe directorul medical dr. Adrian Stoiculescu, cu privire la situațiile create de abaterile de la actul medical și de comportament ale unor reprezentanți ai personalului unității sanitare.

Mai multe scandaluri în care au fost implicați angajați ai Spitalului Județean Argeș au avut loc în ultimele luni. Cel mai recent este cel în care familia unei bătrâne din Argeş, decedată din cauza insuficienţei cardiace, face acuzaţii grave la adresa personalului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Oamenii spun că femeia, care suferea de mai multe afecţiuni cronice, a fost plimbată haotic pe secţii după ce i-a fost refuzată internarea la Cardiologie şi arată că bătrâna a murit în condiţii inumane.
Dan Manu a recomandat conducerii SJU Pitești să dispună întrunirea comisiei de etică și disciplină, care să analizeze condițiile în care s-a produs decesul pacientei care prezenta și probleme cardiace, internată la Spitalul Județean de Urgență Pitești, precum și situația etică și profesională a medicului specialist cardiolog care a examinat această pacientă, respectiv dr. Dinu Iorgoveanu.

Asistenta nervoasă de la UPU – sancționată cu 10% din salariu

Cu această ocazie, au fost discutate și măsurile luate în cazul asistentei medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Pitești care a avut o atitudine necuviincioasă luna trecută, comisia de etică a Spitalului Județean de Urgență Pitești dispunând, în urma anchetei desfășurate, sancționarea prin mutarea acesteia la o altă secție a spitalului și penalizarea cu 10 % din salariu, pentru o perioadă de 3 luni.
„Consider că asemenea comportamente umbresc imaginea corpului medical și a Spitalului Județean de Urgență Pitești, aducând prejudicii atât cadrelor medicale cât și pacienților, aceste situații deturnând adevărata misiune a celor care au depus jurământul de a salva și trata, îndatorirea morală în exercitarea meseriei personalului medical față de omul bolnav. Facem toate eforturile pentru a asigura desfășurarea în bune condiții ale actului medical, atât din punct de vedere administrativ, al dotărilor, cât și al resursei umane, însă nu putem tolera ca din cauza unor astfel de situații, care țin de moralitate și de empatia față de pacient, să aibă de suferit întreaga comunitate. Am recomandat conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești aplicarea tuturor măsurilor ca astfel de cazuri să nu se mai repete”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii