Web Analytics

Dan Hodoş: „Rămân apolitic. Nu mi s-a cerut să mă înscriu în PSD”

de | 9.03.2017 13:57 | Politica si Administratie

19 Hodos# Primarul Ionică şi-a angajat consilier personal cu vederi din societatea civilă

# Domnule Dan Hodoş, ați acceptat să faceți parte din echipa de consilieri a primarului Cornel Ionică. Ce v-a decis să luați această hotărâre?
– Am decis să fac acest pas pentru că am văzut în această oportunitate şansa de a participa real şi activ, cu efecte operaţionale, la administrarea oraşului.
# Ați fost propus de cineva pentru această activitate? Ați fost căutat de dl primar Ionică?
– CV-ul meu e unul public. Plecând de la aceste informaţii şi de la o nevoie internă, Primăria Piteşti a iniţiat propunerea. Am analizat anumite aspecte, am apreciat această deschidere şi am luat decizia de a mă implica.
# Ce înseamnă pentru dvs acest pas?  
– Cum am mai spus, înseamnă să contribui cât mai mult la acţiunile de administraţie publică ale Primăriei şi să aduc cât mai mult „input” obiectiv şi eficient.
# Care sunt principalele proiecte pe care le veți propune primarului Ionică?
– Am multe idei şi propuneri la care lucrez, sper să ajungă la implementare cât mai multe dintre ele. Am început prin a reorganiza sau, mai bine zis, a pune bazele unei echipe de comunicare eficiente în Primărie. În paralel, mă voi orienta către proiecte economice şi de dezvoltare urbană (atragere de finanţări, investiţii, management public „verde”, managementul „risipei” etc.), dar şi pe proiecte socio-culturale, de care Piteştiul are atât de mare nevoie.

„Sunt parte a unui ONG cunoscut pentru acțiunile sale de protecție a mediului”

# Vi s-a cerut să vă înscrieți în PSD?
– Nu, nu mi s-a cerut acest lucru şi exclud o astfel de asociere, cu orice partid politic. Rămân apolitic.
# Sunt voci în PSD Argeș care îl acuză pe Cornel Ionică de trădare pentru că nu a luat consilier din interiorul partidului. Cum comentați?
– Nu ştiu nimic despre o astfel de situaţie şi nici nu m-ar privi, deci, nu comentez.
# Cu ceva timp în urmă, ați sesizat o parte din instituțiile din Argeș cu privire la reducerea spațiilor verzi în Pitești. Primăria Pitești a încheiat de curând proiectul urban, iar multă lume acuză că proiectul a redus drastic aceste spații. Cum vedeți această problemă?
– E o întrebare foarte bună, pentru că acesta e unul din motivele pentru care am luat decizia de a intra în administraţie. În felul acesta, pe viitor, sper că vom putea evita astfel de situaţii. Plecând de la exemplul din trecut, pe viitor putem avea grijă ca astfel de proiecte să fie mai bine analizate şi impactul asupra mediului înconjurător să fie unul cât mai mic. Sunt parte dintr-un ONG cunoscut pentru acţiunile sale de protecţie a mediului şi sunt mereu atent la astfel de lucruri.
# Ați participat la București la proteste împotriva Ordonanței 13, implicit împotriva Guvernului. Acum consiliați un primar PSD. Vi s-au adus critici pentru o asemenea piruetă?
– Aşa cum mă aşteptam, majoritatea celor care mă cunosc au înţeles pasul făcut. Mi-am asumat alegerea făcută şi am argumentat-o, aşa cum o fac şi acum, pentru dumneavoastră. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar am vrut să pun pe primul loc binele comunităţii şi să mă implic. Majoritatea au înţeles acest lucru şi am primit suportul lor, ca de obicei. Mesajul meu e clar, vin din societatea civilă şi mă interesează în primul rând promovarea unor bune practici de guvernare. Orice administraţie care doreşte să preia aceste principii de funcţionare va avea în mine un partener, indiferent de culoarea politică. Nu am venit la Primărie să fac politică. Promovez aceleaşi lucruri pe care le-am spus în campania mea pentru Consiliul Local, în plus, acum aş avea ocazia să le aplic.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii