Web Analytics

DACIA VREA SĂ DEZVOLTE UN NOU PARC INDUSTRIAL, LA OARJA

de | 6.02.2021 21:43 | Actualitate, Economie

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) într-o nouă localitate din judeţul Argeş, la Oarja, acolo unde constructorul auto are centrul de piese de schimb într-un proiect deţinut în prezent de Globalworth.

După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei investiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii – Martur România, Kirchoff Automotive, Bimed Teknik, Rochling Automotive, Adler Pelzer, CEVA  Logistics şi WDP care a şi construit unele dintre platforme şi GMB Româ­nia, un alt furnizor auto care a construit o fabrică în imediata vecinătate a platformei centrului de piese al Dacia.

Dacia şi-a prelungit cu zece ani contractul de închiriere pentru cei 69.000 mp ocupaţi în Piteşti Industrial Park, proiect deţinut de Globalworth sub umbrela Globalworth Industrial. Complexul constă într-o unitate de depozitare cu un singur acoperiş finalizată şi închiriată exclusiv unuia dintre cele mai mari centre de distribuţie a pieselor de schimb şi accesorii ale Grupului Renault din afara Franţei.

CITEȘTE ȘI: România – cel mai mare exportator de porumb al Uniunii Europene

Dezvoltat pe o suprafaţă totală de 16,2 hectare, proiectul a primit şi o certificare Green Edge. În plus, faţă de colaborarea logistică, în 2019 Globalworth a început o colaborare pe termen lung cu grupul francez şi în sectorul de birouri. Astfel, sediul companiei din România, Renault Bucharest Connected, situat în partea de vest a Bucureştiului, se întinde pe o suprafaţă de 58.000 mp şi include spaţii de birouri şi un centru de design. Proiectul este situat în apropierea rutelor de transport public care deservesc Capitala. Clădirea oferă, de asemenea, acces uşor la Piteşti Industrial Park şi la Centrul Tehnic Titu, prin autostrada 1.

 

sursa: ZF.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii