Web Analytics
scris vineri, 17.03.2023

Dacia va produce la Mioveni SUV-ul compact, inspirat din conceptul Bigster. Va fi lansat în 2025

Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025”, se arată în comunicatul Dacia, care mai precizează că în 2024, tot la Mioveni, “își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”.

Dacia va produce la Mioveni SUV-ul compact, inspirat din conceptul Bigster. Va fi lansat în 2025

Citește și: În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii

Constructorul auto explică: “Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri”. Pe respectiva platformă se pot produce vehicule cu diferite tipuri de caroserie, cum ar fi sedan, hatch și SUV din segmentele B și C.

Dacia precizează că din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

Dacia a prezentat în urmă cu doi ani conceptul Bigster al unui SUV compact de 4,6 metri lungime. La acel moment, compania preciza că Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...