Web Analytics

Dacia nu exclude producţia de maşini electrice în viitor

de | 30.03.2017 13:07 | Economie

12 YvesCaracatzanisDirectorul general al grupului Renault România, Yves Caracatzanis (foto), a vorbit recent despre posibilitatea că în viitor să avem o mașină Dacia electrică. El a menţionat că această variantă va deveni realitate doar în cazul în care se va ajunge la concluzia că piaţa are nevoie şi de o Dacia electrică. Cu alte cuvinte, trebuie aşadar ca piaţa maşinilor electrice să crească foarte mult, pentru ca şi costurile de producţie să scadă, astfel încât Dacia să-şi poată păstra politica de a vinde maşini ieftine.
„Va depinde de clienţi, de cât de dispuşi vor fi să cumpere o maşină electrică, iar Dacia s-a poziţionat ca un brand accesibil. Nu avem încă un proiect în acest sens, dar vom vedea în viitor. Tehnologia avansează rapid”, a spus legat de acest subiect Caracatzanis.
Acesta a precizat că nu ar fi o mare surpriză ca Dacia să producă maşini electrice, având în vedere că în trecut puţini erau cei care sperau că în noile modele se vor regăsi dotări precum cutia de viteze automată şi sistemul de navigaţie.
„Acum câţiva ani, eram întrebat în legătură cu noi tehnologii care vor apărea pe Dacia, precum cutia de viteze automată sau sistemul de navigaţie. Între timp, acestea au fost implementate”, a subliniat Caracatzanis. Legat de viitorul Daciei, şeful Renault România a menţionat că finalizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu este foarte importantă pentru grupul pe care îl reprezintă, fără să ofere detalii despre o posibilă plecare din ţara noastră în cazul în care autorităţile nu se vor ţine de cuvânt.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii