Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Dacia a prezentat Sandrider, maşina cu care va participa la Raliul Dakar

Constructorul Dacia a dezvăluit marți, 30 ianuarie, în apropiere de Paris, prototipul Sandrider, cu care va participa la Raliul Dakar și la Campionatul Mondial de Rally-Raid (W2RC).

Dacia a prezentat Sandrider, maşina cu care va participa la Raliul Dakar

Citește și: FC Argeș, cu poftă de joc în primul amical! Scor de maidan

Cunoscutul pilot francez Sébastien Loeb va conduce această mașină în următoarele trei ediţii ale Raliului Dakar. Subsidiara grupului Renault a colaborat cu Prodrive pentru a dezvolta un prototip, Sandriders, bazat pe modelul Hunter. Prima cursă va avea loc în Maroc, în octombrie 2024, relatează lequipe.fr.

Inspirat din conceptul Manifesto, laboratorul de idei al Dacia prezentat în 2022, Sandrider este un vehicul creat special pentru rally-raid, bazat pe competențele Renault Group și pe experiența recunoscută a companiei britanice Prodrive, specializată în sportul auto – scriu și cei de la dacia.ro.

Este un proiect profesionist, cu o investiţie reală din partea mărcii Dacia„, a comentat Loeb. „În opinia mea, utilizarea experienţei Hunter într-un proiect complet nou a fost cea mai bună alegere posibilă pentru a-mi mări şansele de a câştiga Dakar„, a precizat el.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *