Web Analytics
scris miercuri, 10.04.2024

„Dacă ai nevoie de ceva, noi ajutăm la tine” – i-a spus Celik Sali edilului-şef din Piteşti

Musulmanii din Argeş, onoraţi de „efendi” Gentea în seara de Iftar Yemek din timpul Ramadanului.

Asociația Culturală a Comunității Musulmane Argeș a organizat pe 2 aprilie, la sediul său din Pitești, seara de Iftar Yemek (masa de Iftar Yemek) din cadrul perioadei de Ramadan, la care au luat parte peste 100 de persoane, în special din lumea musulmană, familii, prieteni, dar și studenți, trecători etc.
A fost o seară a recunoștinței, a generozității fără ostentație, a unității în diversitate, organizată de mai mulți membri ai Asociației conduse de președintele Celik Selahattin (Sali), patronul unui cunoscut restaurant din Pitești. Alături de acești oameni, la masă s-au mai așezat primarul Cristian Gentea, deputatul Nicolae Georgescu și omul de afaceri Ion Brănescu.
Perioada de Ramadan durează de la 11 martie la 9 aprilie.

„Dacă ai nevoie de ceva, noi ajutăm la tine” – i-a spus Celik Sali edilului-şef din Piteşti

În acest timp, de la răsărit până la apus, musulmanii țin post negru, fără mâncare, fără apă, fără să fumeze. Apoi, după apusul soarelui, pot mânca. Și, într-adevăr, în seara de Iftar Yemek, după ora 19.56, când soarele a apus, și după ce imamul a strigat rugăciunea, toți cei aflați la masă, în două corturi mari, au început să mănânce: la început, conform tradiției, câteva curmale, cu apă plată, apoi de toate: carne de pui sau de miel, cu orez, salate, cu dulciuri de tot felul – baclavale, cataif, orez cu lapte etc – plus sucuri și ceai. În ultimele trei zile ale acestei perioade de post se sărbătorește Seker Bairam (Bairamul Dulce).
La final, Cristian Gentea, impresionat de seara petrecută, i-a mulțumit președintelui Celik Selahattin, pe care l-a asigurat de întreaga disponibilitate în rezolvarea unor probleme. La rându-i, gazda i-a mulțumit lui „efendi” Cristian Gentea și celorlalți oaspeți pentru onoarea de a participa la această masă. „Dacă ai nevoie de ceva, noi ajutăm la tine” – i-a spus Celik Sali edilului-șef al municipiului.

Citește și Treceri masive în tabăra PSD Argeş. Primarul Gentea: „Sunt oameni serioşi din PNL care au înţeles că mă interesează dezvoltarea Piteştiului!”

Citește și Comoara de la Arhive. Gentea a descoperit alte 165 ha de pădure-parc în Trivale!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *