Web Analytics
scris joi, 04.12.2014

Cusăturile tradiţionale, transformate într-o afacere socială la Merişani

Asociația Partener pentru Tine (APT) alături de alți parteneri (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis București, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Primăria Ciamurlia de Jos) derulează proiectul „Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu”.
Prin intermediul proiectului vor fi create cinci întreprinderi sociale, se vor crea 41 de noi locuri de muncă destinate persoanelor dezavantajate din București și județele Neamț, Tulcea și Argeș, iar activitățile principale ale afacerilor sociale vor integra aspecte ce țin de conservarea meșteșugurilor și a patrimoniului cultural, promovarea tradițiilor și protejarea mediului. În Merișani afacerea socială se bazează pe deschiderea unui atelier de țesături și confecții cu motive tradiționale promovându-se astfel meșteșugul cusutului și țesutului din județul Argeș. În atelier vor fi angajate persoane vulnerabile din categoria femeilor șomere și romi – rudari din comuna Merișani. „Valorificarea produselor tradiționale într-un nou brand pretabil la piața de desfacere în România și în Uniunea Europeană este provocarea pe care am acceptat-o în cadrul acestui proiect. Atelierul din Merișani va crea produse de vestimentație și alte aticole (lenjerii, fețe de masă, prosoape etc.) cu inserții tradiționale cusute manual. Piesa de rezistență a atelierului din Merișani va fi războiul de țesut!“, a declarat, Sorina Duță-Bunescu, coordonator local Asociația Partener pentru Tine. Toate produsele realizate în cadrul celor 5 întreprinderi vor putea fi achiziționate atât prin intermediul magazinelor on-line, ce urmează să fie realizate prin proiect, cât și fizic în cadrul noului Hub de produse și servicii ale economiei sociale, la Magazinul ECO-SOCIAL deschis în complexul Fabrica din București. În zilele următoare vor avea loc evenimente de informare și promovare a conceptului de economie socială, întreprinderi sociale și profilul afacerii din Merișani. Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”. M.I.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...