Web Analytics

Curtea de Argeș: Percheziții într-un dosar privind infracțiuni de fals, uz de fals și abuz în serviciu

de | 22.03.2023 16:38 | Actualitate, Home

În ziua de 21 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au pus în aplicare două mandate de percheziție, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, conform art. 297, 322 și 323 din Codul Penal.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii iulie 2017, reprezentanții unei unități administrativ teritoriale ar fi atribuit un contract de achiziție publică, prin încălcarea principiilor prevăzute de art. 2 din Legea 98/2016 R, către o societate comercială din municipiul Curtea de Argeș. De asemenena, contractul, având ca obiect realizarea unui proiect tehnic, a fost plătit integral de către beneficiar, deși serviciile erau incomplete.

Totodată, reprezentanții societății în cauză ar fi indus în eroare beneficiarul cu privire la autenticitatea a două documente, care atestau că au fost întocmite de către o persoană calificată în specialitatea rezistență în construcții, respectiv că ar fi fost întocmite, semnate și ștampilate de către un inginer specialist, care figura decedat la data întocmirii. De asemenea, reprezentanții societății au emis, în vederea obținerii unui folos material injust, documentele de facturare prin care au atestat realitatea serviciilor prestate, iar ca urmare a acestor activități, beneficiarul a efectuat plata.

Citește și Răzvan Tunaru, după înfrângerea cu Universitatea Cluj: „Una dintre problemele grave de la echipă este pregătirea fizică”

Valoarea estimată a prejudiciului, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 400.000 de lei. Opt persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări.

Tot pentru administrarea probatoriului, în cursul zilei de 21 martie, polițiștii au ridicat înscrisuri de interes în cauză de la alte 3 societăți comerciale, în baza ordonanțelor emise în cadrul aceluiași dosar penal. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, administrarea probatoriului și luarea măsurilor legale care se impun.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *