Web Analytics
scris duminică, 07.04.2024

Curtea de Argeș. 500 de voluntari au plantat 15.000 de puieți

Curtea de Argeș. 500 de voluntari au plantat 15.000 de puieți

Peste 500 de voluntari au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire de mari proporții desfășurată în municipiul Curtea de Argeș, în punctul Zăvoi-Deversor( zona târgului săptămânal). Evenimentul a fost organizat de Asociația ,, Ajut deci exist” împreună cu ,,Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș si Obștea Moșnenilor. Peste 25 de instituții, ong-uri și firme, elevi, studenți, au plantat astăzi 15.000 de puieți pe o suprafață de 3 hectare.


Printre instituțiile implicate s-a aflat și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin prezența unui număr important de volunari, care au ajutat la realizarea acestei păduri de la zero. La eveniment au participat nume cunoscute din lumea artistică și sportivă a țării noastre.
Acțiunea face parte din proiectul național de împădurire numit ,, Plantăm Speranță”, care are drept obiectiv desfășurarea de acțiuni de împădurire semnificative pe terenuri degradate, defrișate, terenuri neproductive și să construiască perdele forestiere.

Citește și 91.455 lei, sumă record strânsă la spectacolul caritabil din Pitești, pentru persoanele cu autism

Organizatorii s-au asigurat că sunt respectate toate standardele tehnice(realizarea studiului pedologic și alegerea puieților potriviți, luând în considerare amenajamentul silvic). Au fost puse la dispoziție toate materialele necesare (puieți, sape și cazmale, mănuși de grădinărit, saci etc.), fiind asigurate asistență medicală și toalete ecologice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *