Web Analytics
scris vineri, 05.01.2024

Curtea de Apel București a constatat ca fiind „încetat de drept” sechestrul pe terenurile magnatului Puiu Popoviciu

Curtea de Apel București a constat ca fiind încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse de DNA în 2012 asupra terenului de 220 de hectare din Băneasa deținut de companiile magnatului Puiu Popoviciu, Băneasa Investments SA și Băneasa Business & Technology Park SA, terenuri pe care se află MALL Băneasa, IKEA și Ambasada SUA – potrivit unei decizii a CAB din 4 ianuarie 2024.

Curtea de Apel București a constatat ca fiind „încetat de drept” sechestrul pe terenurile magnatului Puiu Popoviciu

Citește și: Lavinia Bughiu a fost condamnată la închisoare. Daune morale de peste 12.000 euro

Decizia nu e definitivă și a fost luată de Liana Arsenie, președintele CAB care rejudecă dosarul Bănesa. ”Constată încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa din 23.08.2012 emisă în dosarul de urmărire penală nr. 206/P/2006 faţă de persoanele responsabile civilmente Băneasa Investments SA, respectiv Băneasa Business & Technology Park SA. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru persoanele responsabile civilmente. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.01.2024”.

Care ar fi motivarea

Judecătoarea Arsenie a constatat că nu s-ar fi respectat articolul 250 indice 2 din Codul de procedură penală care spune că măsurile asigurătorii trebuie verificate o dată la un an, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Acest articol a intrat în vigoare în urmă cu 3 ani prin legea nr. 6 din 18 februarie 2021.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *