Web Analytics
scris vineri, 03.07.2020

Cum va fi vremea în următoarele zile. Anunțul făcut de meteorologi

Meteorologii au emis o nouă alertă meteo vineri dimineața, la prima oră, indicând că următoarele 24 de ore vor fi supuse unei instabilități atmosferice ridicate.

O nouă prognoză a fost emisă de ANM chiar la prima oră a dimineții. Meteorologii trag un semnal de alarmă, conform căruia 24 de județe din România vor fi afectate de fenomene meteo violente. Codul Galben este valabil de vineri de la ora 6:00 dimineața, până sâmbătă la ora 10:00.

Cum va fi vremea în următoarele zile. Anunțul făcut de meteorologi

Potrivit specialiștilor, în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Codul galben vizează judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Covasna, Harghita, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Bihor, Timiş, Caraş-Severin şi parţial Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Bacău.

Vineri, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, în sudul și centrul Moldovei, vom avea parte din nou de temperaturi caniculare, chiar dacă ITU (indicele temperatură – umezeală) va fi aproape de pragul critic.

În vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene(dar la intensități mult reduse) se vor semnala pe suprafețe în general restrânse, cu o probabilitate destul de ridicată în Oltenia, îndeosebi spre seară și la începutul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureş și în dealurile Crișanei şi 37 de grade, izolat în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă de 18 – 20 de grade. Pentru sâmbătă, prognoza meteorologilor nu diferă foarte mult.

Vremea se menține călduroasă, cu temperaturi foarte ridicate după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei.

În regiunile vestice,centrale și nordice, iar cu precădere începând din orele serii local și în cele sudice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare,cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și în primele ore ale nopții când va crește probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34 – 35 grade, iar cea minimă de 20-21 de grade, scrie România TV.

Distribuie!

0 Comentarii