Web Analytics
scris duminică, 31.03.2024

Cum va fi vremea în aprilie. Șefa ANM a făcut prognoza

Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit la „Antena 3” despre cum va fi vremea în luna care urmează. La început de aprilie, temperaturile vor mai scădea puțin.

Cum va fi vremea în aprilie. Șefa ANM a făcut prognoza

Citește și: Video. Legitimarea persoanelor, mai ușoară odată cu intrarea în spațiul Schengen

„… Luna aprilie din acest an, chiar cu valori mai ridicate, până la 30-31 de grade Celsius, iată un debut pentru a doua lună de primăvară din acest an foarte călduros.

După care, începând din 2 aprilie, vom consemna valori de temperaturi ușor în scădere, dar în continuare peste 20-22 de grade Celsius, mai ales în partea de sud, sud-est și vest a țării”, a spus șefa ANM.

Elena Mateescu a făcut referire și la valul de aer cald care traversează România și care a dus la recorduri de temperatură.

„Maxima absolută lunară pentru luna martie în țara noastră s-a înregistrat în urmă cu 72 de ani, pe 30/03/1952, când la Odobești am înregistrat 32,8 grade Celsius. Iată că, la 72 de ani distanță, vorbim de temperaturi foarte apropiate”, a spus șefa ANM, precizând că acum s-au înregistrat 28 grade Celsius.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *