Web Analytics

Cum va fi vremea de Florii și Paște? Prognoza anunțată de meteorologi

de | 14.04.2022 14:16 | Actualitate

Meteorologii anunță că de Florii și Paște vremea va fi schimbătoare în toate regiunile țării. În următoarele două săptămâni este posibil să plouă, iar valorile temperaturilor vor oscila destul de mult.

Administrația de Meteorologie anunță că în Banat, în perioada 11 – 15 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 11 grade în prima zi când vremea va fi rece pentru această dată și va ajunge la valori de 22…23 de grade în ultima zi a intervalului. După data de 15 aprilie, temperatura aerului va fi în scădere, astfel încât în 18 aprilie se va ajunge la valori de 12…13 grade, apoi va crește de la o zi la alta, până pe 24 aprilie, când va atinge 18…19 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, apoi vor fi în creștere până la 7…8 grade în data de 16 aprilie, urmând să scadă ușor spre 3…4 grade în jurul datei de 19 aprilie. Ulterior, temperaturile minime vor marca o ușoară creștere, astfel că la sfârșitul intervalului vor atinge valori de 6…7 grade.

Citește și: Testul Babeş-Papanicolau, gratuit la SJU Pitești

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și din nou în intervalul 16 – 24 aprilie.

În Muntenia, media maximelor va fi în creștere treptată, de la 12…13 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 14…15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18…20 de grade. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor se va apropia de 0 grade, apoi până la finalul primei săptămâni se va ajunge la valori de 6…8 grade, iar în a doua jumătate a intervalului media acestora va fi de 4…6 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe.

Cum va fi vremea la munte de Florii și Paște?

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Citește și: Lasconi se plânge că nu e instituţie la care să nu fie reclamată

La munte, deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0…3 grade și minime de -7…-5 grade. În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10…12 grade și minime, în medie de 2 grade. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2…4 grade și minime de -4…-3 grade. La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7…8 grade și minime în jur de 0 grade. La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță.

Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *