Web Analytics

Testul Babeş-Papanicolau, gratuit la SJU Pitești

de | 14.04.2022 12:52 | Actualitate

Prin programul naţional de screening derulat de Ministerul Sănătății, testul Babeş-Papanicolau se poate efectua gratuit, și în acest an, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești. Testul se efectuează rapid și este eficient în depistarea cancerului de col uterin. Programul este accesibil femeilor din județul Argeș, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, indiferent dacă sunt asigurate sau nu.

„Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea prevenţia este cheia sănătății. Boala se poate depista uşor cu ajutorul testului Babeş-Papanicolau, o procedură simplă şi nedureroasă. Medicii recomandă ca testul să fie efectuat anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient”, au transmis reprezentanții SJU Pitești.

Citește și Argeșenii care vor să obțină carnet de conducere se programează la Slatina

Cum se pot face programări

Pacientele trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind realizată în cadrul cabinetului de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică), în baza cărții de identitate. Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon: 0248.286.099, interior 247 (Cabinet OG), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *