Web Analytics

Cum să vă alegeți cămășile potrivite pentru muncă în 3 pași

de | 25.08.2022 18:49 | Actualitate, Home

Cămășile ne conduc practic viața. Trebuie să le purtăm la muncă, în timpul liber, la evenimente și peste tot între ele. Dar purtarea unei cămăși nu este cel mai rău lucru. Unele dintre ele sunt foarte mișto.

Așa că, din moment ce trebuie să purtăm o cămașă în fiecare zi, am putea la fel de bine să ne mândrim cu felul în care arătăm. Iată câteva lucruri la care trebuie să fim atenți atunci când alegem o cămașă vestimentară.

1. Croială

Probabil cel mai important aspect al alegerii unei cămăși (sau a oricărei vestimentații) este să vă asigurați că se potrivește corect. O cămașă înseamnă mai mult decât să o îmbrăcați și să o încheiați. De la guler până la manșete, trebuie acordată multă atenție pentru a vă asigura că nu ieșiți în stradă arătând dezordonat.

Primul pas pentru a alege mărimea potrivită de cămașă este să vă luați măsurile. Sigur că ați putea să vă cumpărați cămășile în varianta mică, medie sau mare, dar ultima dată când am verificat nu erați o porție de cartofi prăjiți.

Sunteți un bărbat; un bărbat care ar trebui să-și cunoască măsurile. Faceți-vă timp să vă măsurați, astfel încât să vă cunoașteți mărimea gâtului și lungimea brațelor. Nimeni nu vrea un guler cu aspect de „bețiv” care atârnă de gât și nici nu vrea să se sufoce din cauza gulerului prea strâns.

O regulă bună de bază este să băgați un deget în guler. Dacă degetul dvs. poate încăpea confortabil între gât și guler – felicitări, acesta este gulerul de cămașă care vi se potrivește. Dacă au loc două degete în guler, gulerul este prea mare. Cel mai important lucru de reținut din acest sfat: mergeți să vă luați măsurile – va face toată diferența.

Când vine vorba de lungimea cămășii, ați crede că această parte este ușoară. Dar, din păcate, există bărbați care umblă pe străzi cu cămășile care le atârnă din partea de sus a pantalonilor. Nu este în regulă.

Cămașa nu ar trebui să fie atât de lungă încât să rivalizeze cu o cămașă de noapte și nici nu ar trebui să se umfle atât de mult încât să pară că ascundeți o sarcină. Nu există niciun motiv pentru atâta material; este neglijent. Cumpărați o cămașă care să se potrivească bine (dar nu prea bine) pe trunchiul dvs. și care să poată fi introdusă fără probleme în pantaloni.

Cel mai bun mod de a evita problema cămășii umflate este să cereți cămașa să fie „slim fit”. Slim fit nu implică faptul că bărbatul care o poartă trebuie să fie subțire. Slim fit presupune doar că este potrivit. Tricourile slim fit sunt disponibile în aproape orice magazin de haine pentru bărbați și sunt răspunsul bărbatului modern la cămășile elegante.

2. Modele

Odată ce ați reușit să găsiți potrivirea, a doua parte cea mai dificilă este încercarea de a compune o ținută. Albul, negrul și albastrul și dungile sunt elemente de bază în lumea cămășilor vestimentare, dar nu vă fie teamă să diversificați puțin și să vă distrați cu culori și/sau texturi.

În acest moment, carourile sau imprimeul gingham sunt tendințe mari pentru cămășile elegante. O pată de carouri colorate cu o cravată de culoare închisă merge bine pentru toamnă, dar odată ce temperaturile scad și mai mult, optați pentru culori mai discrete care să însoțească un costum de culoare închisă.

O regulă generală este ca costumul dvs. să aibă doar un singur punct de atracție; dacă, cămașa dvs. este viu colorată, păstrați restul look-ului (sacou și cravată) uni.

3. Țesătură și material

Dacă vi se cere să purtați o cămașă și o cravată la serviciu în fiecare zi, cunoașteți dificultățile pe care le întâmpinați la ora 14:00 cu un costum cu nasturi. Sunteți transpirat, iritat și muriți de nerăbdare să vă dezbrăcați. Iată trei opțiuni pentru alegerea țesăturii:

● Pentru o zi la birou, veți dori materiale respirabile, cum ar fi bumbacul sau amestecurile de bumbac. Bumbacul este durabil, fiabil și ușor de spălat și de purtat din nou și din nou.

● Inul este o altă țesătură respirabilă, perfectă pentru vară, dar lenjeria se șifonează ca un Shar Pei. Încercați să evitați să purtați in în situații în care s-ar putea să trebuiască să vă deplasați mult.

● Mătasea este întotdeauna alegerea elegantă, dar, la fel ca și inul, aceasta poate fi purtată doar în situații care nu necesită multă activitate (nimic mai rău decât o pată de transpirație pe mătase).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *