Web Analytics

Cum să aveți grijă de bijuteriile din argint

de | 21.01.2022 18:44 | Actualitate

Bijuteriile din argint reprezintă un plus frumos pentru orice colecție de bijuterii și, cu o îngrijire adecvată, pot dura mult timp. De la inele și coliere din argint 925, la brățări și cercei, nu puteți da greș atunci când vă construiți colecția de bijuterii.

Dar cum îngrijiții în siguranță bijuterii din argint la domiciliu? Suntem aici pentru a vă ajuta cu sfaturile noastre preferate despre cum să limitați pătarea și oxidarea și cum să curățați bijuteriile din argint, astfel încât bijuteriile dvs. să fie la fel de luminoase și strălucitoare ca în ziua în care le-ați primit.

Cum să preveniți pătarea bijuteriilor dvs. din argint 925
Înainte de a trece la curățarea argintului sterling, există câteva modalități simple de îngrijire a bijuteriilor din argint care vă vor ajuta să preveniți pătarea. Îngrijirea adecvată poate însemna, de asemenea, curățări mai puțin frecvente.

Un alt aspect de luat în considerare în cazul bijuteriilor din argint, despre care mulți oameni se întreabă, este dacă argintul sterling vă face pielea verde? Răspunsul simplu este: poate. Nu tot argintul sterling este destinat să vă înverzească degetele, dar există câteva motive pentru care ar putea să o facă:


● Aliajele metalice (când metalele sunt combinate pentru a crea mai multă stabilitate) cu cupru sau nichel
● Compoziția pielii care reacționează cu metalele (modificări hormonale sau aciditate). Corpul uman produce cantități foarte mici de hidrogen sulfurat, care este folosit ca moleculă de semnalizare și este esențial pentru funcționarea organismului, dar poate contribui la pătarea bijuteriilor.
● Produse pentru piele care reacționează cu metalele
● Umezeală pe piele (cum ar fi transpirația)

Cât de repede se pătează bijuteriile sau potențialul lor de a înverzi pielea poate depinde și de cât de bine le îngrijiți. Să analizăm câteva modalități de a avea grijă de bijuteriile dvs. din argint pentru a ajuta la limitarea pătării și decolorării.
Depozitați-vă bijuteriile din argint în mod corespunzător
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți (înainte de a învăța cum să curățați argintul) atunci când cumpărați un colier, o brățară, un inel sau o pereche de cercei noi din argint este să vă asigurați că știți cum să le depozitați în mod corespunzător. Acest lucru este esențial pentru a ajuta la prevenirea pătării. Următoarele sfaturi de depozitare vă vor ajuta să vă păstrați bijuteriile:


● Întotdeauna depozitați bijuteriile din argint într-un loc răcoros, uscat și ferit de orice umiditate. Unii oameni ar putea dori să își depoziteze bijuteriile în baie, astfel încât să își amintească să le pună în fiecare zi, dar umiditatea de la duș poate face ca bijuteriile să se păteze mai repede. În schimb, depozitați-le într-un loc sigur în afara băii.
● Păstrați bijuteriile din argint într-o geantă de bijuterii sau într-o cutie de bijuterii. O cutie căptușită cu catifea sau alt material moale are două scopuri: ajută la absorbirea excesului de umiditate înainte ca aceasta să păteze bijuteriile și separă piesele.
● Depozitați bijuteriile din argint departe de alte piese. Acest lucru reduce riscul de zgârieturi, deteriorări și pătare. Argintul sterling poate reacționa cu alte metale și se poate păta mai repede.
● Depozitați bijuteriile din argint 925 cu benzi anti-tarnish. Depozitarea bijuteriilor în geanta lor cu benzi anti-tarnish (bucăți de hârtie care însoțesc bijuteriile) poate ajuta la reducerea pătării și la păstrarea unui aspect vibrant al bijuteriilor mai mult timp.


Evitați substanțele chimice dure
Când învățați cum să aveți grijă de brățările, inelele, colierele și cerceii din argint, asigurați-vă că evitați substanțele chimice dure, deoarece acestea pot reacționa cu metalul și îl pot face să se păteze. Aceasta include substanțele chimice care se găsesc adesea în:

– Loțiuni

– Autobronzante

– Șampoane și balsamuri

– Soluții de spălare a corpului

– Săpunuri de mâini

– Dezinfectanți pentru mâini

– Detergenți pentru vase

– Parfumuri

– Piscine

– Căzi cu hidromasaj

Curățați cu grijă argintul în mod regulat
Acum că ați aflat mai multe despre cum să îngrijiți argintul, o simplă ștergere în fiecare zi sau la câteva zile vă poate ajuta argintul să rămână strălucitor între curățări. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca ștergerea bijuteriilor cu o cârpă de curățare atunci când le dați jos. Produsele de curățare a bijuteriilor din argint, cârpele de lustruit și stilourile vă pot ajuta să intrați în fiecare colțișor și pot servi ca produse de curățare zilnică excelente.


Păstrați bijuteriile uscate
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a preveni pătarea bijuteriilor dvs. din argint este să le păstrați uscate, cu excepția cazului în care le curățați. Petele și decolorarea apar atunci când argintul este expus la elemente precum apa. Acest lucru creează o reacție chimică, care apoi schimbă culoarea metalului.

Pentru a preveni acest lucru, nu uitați să vă scoateți întotdeauna bijuteriile înainte de a face duș sau baie, de a înota într-o piscină sau cadă cu hidromasaj și chiar înainte de un antrenament intens. Păstrându-vă bijuteriile curate și uscate, puteți limita pătarea și, prin urmare, nu trebuie să vă curățați bijuteriile din argint atât de des.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii