Web Analytics

Cum puteți verifica dacă sunteți victima furtului de energie electrică

de | 13.07.2021 01:08 | Actualitate, Politica si Administratie

Cazurile de furturi de energie s-au înmulţit în timpul pandemiei, când s-au întors în ţară oameni specializaţi în astfel de infracțiuni. Există o metodă simplă care vă ajută să verificați dacă ați devenit victima unui astfel de furt.

 

 

CITEȘTE ȘI: Simona Bucura Oprescu, deputat PSD Argeș: „Ce se întâmplă cu Planul Național de Redresare și Reziliență?”

 

Deși furturile de energie electrică sunt o problemă pentru toată țara, singurii care au vorbit în ultima vreme despre asta au fost oficialii CEZ, companie care administrează și rețeaua de distribuție a energiei electrice din județele Teleorman, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți. Numărul cazurilor de furturi de energie a crescut cu 12% în acest an față de aceeași perioadă a anului trecut, spun oficialii companiei, provocând pierderi de peste 12 milioane de lei, echivalentul a 25.700 de MWh de energie electrică.

### Cum puteți afla dacă sunteți victima unui furt de energie?

Scoateți din priză toate aparatele electrice și electrocasnice și stingeți toate becurile. Dacă după o oră valoare indexului de pe contor este modificată atunci ar fi cazul să luați legătura cu distribuitorul de energie electrică.

„În anul 2020, am avut 2.007 cazuri identificate din aproximativ 20.700 de cazuri verificate în județele din zona noastră de activitate – Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. De obicei județele cu cele mai numeroase cazuri de sustragere sunt Dolj, Olt și Argeș. Cantitatea de energie electrică pierdută în 2020 a fost de 52.370 MWh iar valoarea prejudiciului a fost de aproximativ 24 de milioane de lei”, a declarat Eugen Butoarcă, director executiv Distribuție Oltenia.

Furtul de energie se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii