Web Analytics
scris marți, 14.02.2023

Cum poți supraviețui unui cutremur: rolul autorităţilor și mesajele de avertizare

Marile seisme din Turcia, din 6 februarie, care au dus la mii de morți, răniți și sinistrați, ar trebui să ne pună în gardă. Nici noi, românii, nu suntem feriți de mișcări seismice, așa că e bine să luăm aminte. Prin urmare, cu sprijinul „Antiseismic District”, vă vom arăta „Cum poți supraviețui unui cutremur?”. Continuăm cu rolul autorităţilor și mesajele de avertizare.

Cum poți supraviețui unui cutremur: rolul autorităţilor și mesajele de avertizare

Citește și: Un bloc a crăpat la Târgu Jiu după cutremurul de 5,2 pe Richter

Salvarea persoanelor prinse în clădiri  grav avariate: Prioritatea autorităţilor în primele 72 de ore după producerea unui cutremur major va fi căutarea și scoaterea celor blocaţi sub dărâmături, apoi asigurarea adăpostului pentru persoanele rămase fără locuinţă. Cere ajutorul familiei sau prietenilor ale căror locuinţe nu au suferit daune majore şi rămâi cu ei pentru câteva zile, în cazul în care clădirea unde locuiești nu mai este sigură sau urmează să fie evacuată.

Citește și: Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță o expertiză a clădirilor construite până în 1978

Amenajarea unor spaţii de asistenţă: În cazul în care imobilul în care locuiești a fost grav afectat și nu ai posibilitatea să fii găzduit de prieteni sau rude, poţi fi cazat temporar într‑unul dintre spaţiile de asistenţă amenajate de către autorităţi. Utilitatea şi poziţionarea spaţiilor de asistenţă vor fi stabilite şi anunţate după cutremur. Acestea le pot pune la dispoziţie sinistraţilor apă, mâncare, ajutoare de bază, triere medicală, cazare sau evacuare.

Cooperarea cu persoanele care pot oferi ajutor: În cazul în care imobilul în care locuiești a fost grav afectat și nu ai posibilitatea să fii găzduit de prieteni sau rude, poţi fi cazat temporar într‑unul dintre spaţiile de asistenţă amenajate de către autorităţi. Utilitatea și poziţionarea spaţiilor de asistenţă vor fi stabilite și anunţate după cutremur. Acestea le pot pune la dispoziţie sinistraţilor apă, mâncare, ajutoare de bază, triere medicală, cazare sau evacuare.

Citește și: Cum poți supraviețui unui cutremur: Efecte posibile imediat după cutremur

Mesajele de avertizare: Megafoanele și staţiile personalului salvator, prin intermediul cărora le vor fi transmise locuitorilor indicaţii din partea autorităţilor competente. Dacă este cazul, vei fi îndrumat către spaţiile de asistenţă amenajate după cutremur, iar deplasarea se poate face cu maşina personală sau cu autobuzele puse la dispoziţie, a căror poziţionare va fi anunţată la momentul respectiv.Vei primi instrucţiuni din partea autorităţilor și prin radio, așa că este recomandat să ai unul în casă, dar și baterii pe care să le înlocuiești în funcţie de durata de funcţionare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *