Web Analytics

Cum comentează gloriile FC Argeş play-off-ul Ligii secunde! / Radu III: „Dacă Argeşul pierde cu CS Mioveni, mai stăm un an în Liga a II-a”

de | 2.07.2020 13:23 | Sport

La finalul acestei săptămâni va debuta play-off-ul de șase echipe al Ligii secunde de fotbal, în care sunt angrenate și echipele argeșene FC Argeș și CS Mioveni. Despre ce șanse de promovare în Liga I au cele două echipe și cum comentează programul celor cinci meciuri ale fiecărei echipe am vorbit cu foști mari fotbaliști ai Argeșului, Gheorghe Cristian, Marin Radu II, Nicolae Radu III, Aurel Ancuța și Andrei Speriatu.

„CS Mioveni are şanse mai mari decât FC Argeş, cu toate că m-aş bucura să fie invers”

Nicolae Radu III: ”Din câte știu eu, Mioveniul este pe locul doi și FC Argeș pe locul patru și între ele este Turnu Măgurele. Primele două meciuri sunt foarte tari. Toată lumea se aștepta ca Turnu Măgurele, fiind susținută de PSD și Dragnea, să-și înmoaie puțin puterile, dar văd că încă stau bine pe picioare. Sunt curios, după perioada aceasta de pauză mai lungă, cum o să se comporte la meciul acesta cu FC Argeș. În tot cazul, FC Argeș, dacă învinge la Turnu Măgurele și Mioveniul bate pe Rapid, amândouă au șanse mari de promovare. Șanse mai mari are CS Mioveni decât FC Argeș, cu toate că m-aș bucura să fie invers. Dar asta este… Sunt tare curios ce se va întâmpla. Dacă FC Argeș bate la Turnu Măgurele au mari șanse de promovare pentru că o să aibă moralul ridicat. Am înțeles că au luat și licența pentru Liga I și vă spun că așa ar trebui și mi-aș dori să promoveze.
În privința meciului Argeșului cu CS Mioveni, consider că două echipe din același județ ar trebui să-și împartă punctele ca fiecare să meargă pe drumul ei, cu toate că Mioveniul nu prea a avut milă de FC Argeș în ultimul timp. Este o chestie care este cam urâtă… Sunt două echipe din același județ care sunt despărțite de câțiva kilometri. Nu am înțeles de ce atâta rivalitate… Normal și logic ar fi să-și împartă punctele, ca mai departe să se descurce fiecare cum poate. Nu cred că se va întâmpla așa ceva și merg pe victoria lui FC Argeș. Dacă Argeșul pierde cu Mioveniul, cred că mai stăm un an în Liga a II-a”.

„În prima etapă Mioveniul are șanse cel puțin la un meci nul, iar FC Argeș nu va pierde la Turris”

Gheorghe Cristian: ”Este o luptă foarte frumoasă pentru promovare în Liga I. Înseamnă că avem un fotbal foarte bun în județul Argeș și implicit în Pitești. Avem un fotbal care produce și jucători, produce și echipe care se bat la promovare, ceea ce este foarte frumos. Înseamnă că se lucrează în județul Argeș în ceea ce privește fotbalul. Argeșul este unul din județele din România care produc jucători. În acest context, orice victorie înseamnă un pas înainte, orice înfrângere înseamnă stagnare, adică rămâi pe loc și s-a terminat treaba. Problema este că fiecare meci din acest play-off, după toate calculele posibile, este important. Dacă ai câștigat trei meciuri și ai făcut un meci nul, ai posibilitatea să fii acolo sus, în primele trei locuri. Cred că UTA este o echipă favorită la promovare în proporție de 80%. Cinci puncte sunt destul de greu de recuperat. Asta înseamnă să piardă două meciuri la rând. Ideea este că este ceva frumos. Pentru unii, în speță pentru Arad, a fost o chestie care nu a fost corectă. Nu poți să le înjumătățești punctele, dar, pe de altă parte, pentru competiție este un lucru bun. Adică este foarte atractiv acest play-off pentru promovare. Este foarte frumos și vor fi meciuri foarte tari. Argeșul poate să câștige la Turris, pentru că nu este aceasta o echipă de speriat, iar Mioveniul nu va mai repeta greșeala pe care a făcut-o în campionat, când a pierdut cu Rapidul. Probabil că acum se vor concentra mai mult și s-ar putea să câștige, cu toate că este un meci greu. Avantajul mare al echipelor care nu au suporteri, și mă refer la Turris și Mioveni, poate să își spună cuvântul. Nu vorbim în acest caz de Rapid, Petrolul sau UTA, chiar și FC Argeș. Aportul publicului contează foarte mult, iar în situația actuală, nemaijucându-se cu spectatori din start, este un avantaj pentru echipele care nu au suporteri. Una este să vină Rapidul la Pitești cu galerie numeroasă și să facă atmosferă și alta este să fie stadionul gol și să se joace. Părerea mea este că la Mioveni Rapidul va încerca, dar cred că Mioveniul are șanse cel puțin la un meci nul. FC Argeș cred că nu va pierde la Turris, dar, dacă va pierde, va fi rău. Va fi foarte greu mai departe!”.

„Nu știu dacă toate cele șase echipe vor să promoveze!”

Marin Radu II: ”Toate echipele au șanse la promovare. Să sperăm că echipele noastre din județ se vor afla în prim-planul acestui play-off. Să sperăm că măcar una dintre cele două să promoveze în Liga I. Șanse sunt și trebuie să le valorifice. Contează foarte mult cum încep acest play-off. CS Mioveni, dacă va câștiga acasă cu Rapidul, are șanse foarte mari la promovare. Primele două meciuri sunt foarte importante, pentru că cine câștigă aceste prime două meciuri are șanse foarte mari. Important este ca Mioveniul și Piteștiul să fie măcar una în prim-planul acestui play-off. Părerea mea este că au șanse destul de mari la promovare. Sunt echipe bune, cu antrenori buni… Eu nu prea sunt adeptul acestui play-off, dar dacă așa s-a întâmplat cu această pandemie… Cel mai corect era să se joace toate meciurile și care erau cele mai bune pe parcursul sistemului regulat să promoveze. Așa, unele nu vor să promoveze, unele nu-și dau tot interesul… Nu știu dacă toate cele șase echipe vor să promoveze! Fotbalul în Liga I este cu totul și cu totul altfel. Dar eu sunt foarte optimist în privința Mioveniului și Piteștiului”.

„Îmi e teamă ca nu cumva să fie făcute cărțile… Să nu se tragă sforile pentru Rapid”

Aurel Ancuța: ”Orice meci trebuie tratat ca o finală. Cred că sunt în asentimentul tuturor celor care se ocupă de fotbalul nostru piteștean. Nu numai cu entuziasmul facem treabă… În iarbă când ajungem, trebuie să depunem tot efortul și să facem tot ce ne stă în putință… Mie îmi este teamă ca nu cumva să fie făcute cărțile… Să nu se tragă sforile pentru Rapid, echipă care are mulți suporteri, o echipă la care fotbalul este un fenomen social… Rapidul ne-a bătut acasă… Atât pe FC Argeș, cât și pe CS Mioveni. În privința primei etape, cred că FC Argeș a fost o echipă norocoasă, pentru că jucăm cu Turnul Măgurele. Apoi, ultimul meci îl avem cu UTA, echipă care cred că va fi o echipă scăpată câștigătoare la ora meciului cu FC Argeș și nu o să mai aibă motivația respectivă. Fiecare are șansa lui în acest play-off. Suntem la un punct de Mioveni, echipă care în situația asta este a doua echipă promovată. Sperăm, noi cei de pe margine, ca FC Argeș să promoveze, dar depinde de cei care desenează jocul de fotbal pe teren. Cred că meciul hotărâtor pentru promovare va fi cel de la Pitești dintre FC Argeș și CS Mioveni. Problema este că, iată, ne batem între noi pentru promovare. Nu zic eu să se dea la o parte unii sau alții, dar este păcat că ne batem între noi și profită alții. Sper că de data aceasta să batem pe CS Mioveni. Dacă avem primele două victorii, privim altfel restul meciurilor”.

„Primul meci, cel dintre CS Mioveni şi Rapid, poate să spună multe…”

Andrei Speriatu: ”Am văzut toate programările meciurilor și cred că amândouă echipele din județul nostru sunt avantajate. M-am uitat mai atent la FC Argeș și cred că cel mai important este momentul primului meci. În cel de-al doilea meci, înclin să cred că tot FC Argeș ar avea câștig de cauză, pentru că jucăm acasă. Dacă ne gândim la ultimul meci disputat între FC Argeș și CS Mioveni, cred că noi am avea prima șansă. Dar știți cum este fotbalul… Seriozitatea cu care se lucrează la FC Argeș, ultimul meci amical care ne dă speranțe, și mă refer la victoria cu Universitatea Craiova, ne duc cu gândul că putem promova noi și dacă se poate și Mioveniul. De ce nu? Am văzut că și Rapid și Petrolul au programări foarte grele… Primul meci, cel dintre CS Mioveni și Rapid, poate să spună multe… Apoi, meciul dintre cele două echipe argeșene, între care întotdeauna a existat o rivalitate, s-a terminat de cele mai multe ori cam nedecis… Deci, sper ca anul acesta echipa FC Argeș să fie mai bună”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii