Web Analytics

Cum arată toaletele publice din localitatea dumneavoastră? Semnalați-ne aici!

de | 6.08.2022 12:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cineva povestea că prima dată când a văzut flori naturale într-o toaletă publică a fost în Japonia. Da, într-adevăr, acolo e altă lume. Dar nu numai acolo.

Citește și: Reparații și asfaltări finalizate la o școală din Pitești


Se spune că toaleta indică gradul de civilizaţie al unui popor. Cel puţin în acest domeniu, noi, românii, am rămas mult în urmă. E de ajuns ca, forţat de necesități, să intri în unele WC-uri publice și te convingi de asta. Vi s-a întâmplat, nu-i așa? Dacă răspunsul dumneavoastră, stimați cititori, este afirmativ, vă invităm să ne semnalați aici acest lucru. De ce? Păi, tocmai în ideea că lucrurile se vor îndrepta, că – scuzați expresia! – poate le va pute și factorilor responsabili și vor rezolva problema.


Începem, deci, cu toaletele publice din Argeș. În parcul Ștrand, de exemplu, sunt două. Una dintre ele – cea aflată la mică distanță de Gara cu trenuleț – are closetele în ”stil turcesc” și, de regulă, este spălată dimineața de cei care întrețin parcul; după amiaza, dacă intri acolo, o faci pe riscul tău, dat fiind mirosul… Cât despre hârtie igienică, dezinfectant și săpun – adică lucrurile elementare – acestea nu există, de regulă. Nici ieri nu erau.


Cealaltă toaletă – situată lângă terenul de sport din vecinătatea debarcaderului – e mai nouă, mai ”dichisită”, mai… omenească. Făcând abstracție de mâzgălelile de pe ziduri, WC-ul e mai curat decât celălalt. Dar nici aici nu e hârtie igienică, iar săpunul lichid s-a epuizat, săracul…
Cam asta e în Ștrand. Așteptăm, deci, și sesizările dumneavoastră pe această temă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *